12.10.14

Το μυστικό του κέικ...

Δεν ξέρω σε πόσες/πόσους έχει τύχει να προσπαθείτε μήνες ή και χρόνια ακόμα να καταφέρετε να φτιάξετε κάτι αγαπητό που το βλέπατε και το ζηλεύατε (με την καλή έννοια πάντα) σε άλλους!!!
Για μένα αυτό το αγαπητό είναι το αφράτο, φουσκωτό, άσπρο και λαχταριστό κέικ!
Πόσους ρώτησα το μυστικό, πόσες προσπάθειες... όλες μάταιες πάντα, όλες έπεφταν στο κενό... 
Και να που τελικά ήρθε η μέρα που τα κατάφερα!!! Εν έτοι 2014 και προσπαθειών δεκαετίας και βάλε! 
Γιαυτό λοιπόν: ποτέ μα ποτέ μην το βάζετε κάτω, μην εγκαταλείπετε προσπάθειες και ελπίδες, έστω και αν πρόκειται για ένα απλό κεϊκάκι!!!
























Μα και φυσικά θα σας πω τη συνταγή!!!
Έτσι θα σας άφηνα? Δε μπορεί να ήμουν μόνο εγώ η απελπισμένη, θα υπάρχουν κι άλλες/άλλοι!!! 

ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ πλάκα (250 γρ)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 και 1/4 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
1 βανίλια
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ

ΟΔΗΓΙΕΣ
Λιώνουμε το βιτάμ στο φούρνο μικροκυμάτων ή το αφήνουμε να λιώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο λεκανάκι. Ρίχνουμε το 1ο φλυτζάνι ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το βιτάμ και στη συνέχεια το 2ο φλυτζάνι ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά το κάθε ένα, περίπου 2-3'.. Στη συνέχεια χτυπάμε το 1ο αυγό καλά να ασπρίζει, μετά το 2ο, το 3ο και το 4ο. Ρίχνουμε τη βανίλια και χτυπάμε λίγο το μίγμα και μετά το γάλα σιγά σιγά. Αφού σε ένα άλλο λεκανάκι έχουμε κοσκινίσει καλά το άλεύρι μας, το προσθέτουμε σιγά σιγά στη μεγάλη λεκάνη ανά φλυτζάνι και χτυπάμε κάθε φορά καλά. Τέλος προσθέτουμε το μισό μπέικιν και χτυπάμε καλά. Το μείγμα μας είναι έτοιμο!!! Με το χαρτάκι του βιτάμ αλοίφουμε τη φόρμα κέικ και την αλευρώνουμε...
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Καλή επιτυχία!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...