Δεν ξέρω σε πόσες/πόσους έχει τύχει να προσπαθείτε μήνες ή και χρόνια ακόμα να καταφέρετε να φτιάξετε κάτι αγαπητό που το βλέπατε και το ζηλεύατε (με την καλή έννοια πάντα) σε άλλους!!!
Για μένα αυτό το αγαπητό είναι το αφράτο, φουσκωτό, άσπρο και λαχταριστό κέικ!
Πόσους ρώτησα το μυστικό, πόσες προσπάθειες... όλες μάταιες πάντα, όλες έπεφταν στο κενό...
Και να που τελικά ήρθε η μέρα που τα κατάφερα!!! Εν έτοι 2014 και προσπαθειών δεκαετίας και βάλε!
Γιαυτό λοιπόν: ποτέ μα ποτέ μην το βάζετε κάτω, μην εγκαταλείπετε προσπάθειες και ελπίδες, έστω και αν πρόκειται για ένα απλό κεϊκάκι!!!
Μα και φυσικά θα σας πω τη συνταγή!!!
Έτσι θα σας άφηνα? Δε μπορεί να ήμουν μόνο εγώ η απελπισμένη, θα υπάρχουν κι άλλες/άλλοι!!!
ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ πλάκα (250 γρ)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 και 1/4 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
1 βανίλια
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Λιώνουμε το βιτάμ στο φούρνο μικροκυμάτων ή το αφήνουμε να λιώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο λεκανάκι. Ρίχνουμε το 1ο φλυτζάνι ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το βιτάμ και στη συνέχεια το 2ο φλυτζάνι ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά το κάθε ένα, περίπου 2-3'.. Στη συνέχεια χτυπάμε το 1ο αυγό καλά να ασπρίζει, μετά το 2ο, το 3ο και το 4ο. Ρίχνουμε τη βανίλια και χτυπάμε λίγο το μίγμα και μετά το γάλα σιγά σιγά. Αφού σε ένα άλλο λεκανάκι έχουμε κοσκινίσει καλά το άλεύρι μας, το προσθέτουμε σιγά σιγά στη μεγάλη λεκάνη ανά φλυτζάνι και χτυπάμε κάθε φορά καλά. Τέλος προσθέτουμε το μισό μπέικιν και χτυπάμε καλά. Το μείγμα μας είναι έτοιμο!!! Με το χαρτάκι του βιτάμ αλοίφουμε τη φόρμα κέικ και την αλευρώνουμε...
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Καλή επιτυχία!!!
ετσι το φτιαχνω κι εγω το λευκό και βγαίνει αφράτο πράγματι...εχω ειδίκευση σε αρκετά ειδη κέικ γιατι αρεσουν πολλες γευσεις στα παιδιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια evonita!
μα να μη σε είχα γνωρίσει κάτι χρόνια πριν??? τώρα θα ήμουν εξπέρ!!! χεχεε!!! τώρα ξέρω που να απευθυνθώ!! :) φιλάκια πολλά Νασιούλα!!!!!!
ΔιαγραφήΜε καστανή ζάχαρη και αλεύρι ολικής μπορεί να το φάω. Και χωρίς γάλα! Άσε πολυπροβληματική σου βγήκα σε αυτή σου την ανάρτηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά αφήνω και καλή εβδομάδα Εύη μου!
Αριστεάκι δοκίμασέ το!!! επίσης αντί γάλα μπορείς να βάλεις χυμό πορτοκαλιού!!!!! :) φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα!!!
ΔιαγραφήΠαλαιά πονεμένη υπόθεση και για μένα το κέικ αλλά τα κατάφερα να το φέρω στα μέτρα, χωρίς αβγά, λιπαρά κτλ. Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήπραγματικά πονεμένη ιστορία!!!! όλα γίνονται τελικά!!! :) καλό βράδυ!!
ΔιαγραφήΚαλά τώρα τι να σου πω κι εγώ; Φτιάχνω συχνά Κέϊκ αλλά όταν δεν μου πετυχαίνει ας πούμε 100%, στο χρώμα ή στο αφράτο, τσαντίζομαι τόσο μα τόσο πολύ που λέω :"Τέλος! Δεν ξανά φτιάχνω Κέϊκ!" Περνάει πολύς καιρός, μου έρχεται η επιθυμία να φάω Κέϊκ και κάθομαι και φτιάχνω. Κάποιες φορές μου πετυχαίνει τέλια, κάποιες άλλες όχι. Αλλά τρώγεται....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές τις ημέρες μου έχει κάτσει να φτιάξω, οπότε καταλαβαίνεις! Γράφω αμέσως τώρα την συνταγούλα σου και μέσα στην εβδομάδα το φτιάχνω και ...άντε να δω πως θα μου βγει!!!
Φιλιά αγαπημένη μου!
και γω τσατίζομαι, άστα!! γιαυτό και δε φαντάζεσαι τη χαρά μου που επιτέλους πετυχε μετά από άπειρες αποτυχημένες προσπάθειες!!!!και μένα τρωγόταν συνήθως αλλά ποτέ δεν έβγαινε τόσο λευκό και αφράτο!! δοκίμασέ το και πες μου!!!!! φιλάκια πολλά!!!
ΔιαγραφήΠονεμένη ιστορία, κορίτσια :-Ρ Δυο πράγματα δεν κατάφερα να μάθω έως τώρα στη ζωή μου, να πετυχαίνω το κεϊκ/ψωμί και το ρύζι. Έχω δοκιμάσει δεκάδες φορές και δεκάδες συνταγές αλλά τίποτα. Πιστεύω ότι τον πιο σημαντικό ρόλο τον παίζει η κουζίνα και η θερμοκρασία κι όχι τόσο τα υλικά - αυτά έπειτα από χρόοοοονια αποτυχιών. Χα χα. Χαιρετισμούς από την ανοιξιάτικη Μελβούρνη
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαθήκαμε κοριτσάκι μου, σε ανακάλυψα και πάλι, ωραία η συνταγή για το κεικ, θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία, φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Εύη μου!!!Σού πέτυχε καί φούσκωσε τέλεια τό κέικ σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣχεδόν τήν ίδια συνταγή φτιάχνω καί εγώ μέ χυμό πορτοκάλι καί ξύσμα!!
Καλοφάγωτο!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
Ειμαι μεγάλη ''κεκού''... νομιζω τελικα οτι το μυστικό ειναι στο καλό χτύπημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτο :)
Αχ και πεινάω! Στείλε μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο! Δεν είμαι καλή στο να φτιάχνω, αλλά είμαι πρώτη στο να τα τρώω!!!
Φιλιά!!!
Συμφωνω να μη το βαζουμε κάτω! Ωραιο το κεκάκι σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια στη μέρα μας :)
Μου αρέσει πολύ το κέηκ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Ευη παμε για κεικ λοιπον που εχω πολυ πολυ καιρο να φτιαξω, φιλακια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πεντανόστιμο...μου αρέσει που μοιράστηκες και τη συνταγή...άσε που δε θα την ξεχάσεις έτσι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι σαν κι εμένα που μια χρονιά ανακάλυψα την τέλεια συνταγή για νεραντζάκι μόνη μου με λίγη βοήθεια από τη μαμά (ξέρεις τα υλικά στα λέει με το "μάτι"...χαχα), λίγη από βιβλία, κράτησα αυτά που ήθελα κι εκείνα που νόμιζα καλά, άλλαξα άλλα και βγήκε αριστούργημα.
Αν σημείωσα τι έκανα?...όχι βέβαια, γιατί μου φάνηκε τόσο απλό που σκέφτηκα πως θα το θυμάμαι...κι αυτό είναι ΤΟ ανέκδοτο!!!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!
Το μυστικό του είναι Ευα μου το πολύ χτύπημα και ακριβώς οπως βαζεις τα υλικα να τα χτυπας πολύ... σου έγινε οπως φαινεται καταπληκτικό και μενα μου αρέσουν τα ασπρα κέικ τα σοκολατοιδή δεν τα προτιμώ εκτος απο την σκσλστσ που την τσακίζω..χι.χι. καλο φαγωτο φιλη μου.. να έχεις μια ομορφη εβδομαδα..... καλοκαιρακι θα έχουμε παλι εδώ..έ;.. φιλακιααααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγιαμι! γιαμι! και είμαι δουλειά και πινάωωωω :-) Ένα κεκάκι θα ήταν ότι έπρεπε τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω...
Πολλά φιλάκια!
Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Δείχνει άψογο, αφράτο και νοστιμότατο... Και, ναι, ο επιμένων νικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:)))
Φιλιά πολλά, καλή σου εβδομάδα!
Δείχνει πεντανόστιμο! Έχω άλλη εκδοχή αλλά θα το δοκιμάσω σίγουρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν, Ευάκι , ως φαν των πάσης φύσεως κέικ (πριν από λίγο "τσάκισα" μια μικρή φετούλα carrot cake - χαχαχα!!!), σου λέω πως οι αναλογίες που χρησιμοποίησες είναι οι σωστές , μόνο που εγω χρησιμοποιώ βιταμ soft και μια σακούλα φαρινα και δεν βάζω baking, Τωρα όσο αφορά στην εκτέλεση, δοκίμασε μια φορά να το κάνεις ως εξής : με μαλακό -όχι λιωμένο -το βιταμ, θα βάλεις ΟΛΑ τα υλικά στο μπωλ του μίξερ (το γάλα πολύ λίγο χλιαρό) , και θα τα χτυπήσεις στη μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά (όχι παραπάνω γιατι θα ξεφουσκώσει ). Κάπου στη μέση κάνε μια μικρή σύντομη διακοπη για να πάρεις με μια μαριζ τα τοιχώματα και τον πάτο του μπωλ αν αείναι αναγκαίο) . Και εννοείται ότι δεν ανοίγεις την πόρτα του φούρνου ούτε κουνάς την κουζίνα!!!!! Αυτά από μια γλυκατζού !!! Φιλάκια πολλά και καλοφάγωτο !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ Πάω και για υπόλοιπη φετούλα καροτοκέικ!!!
Καλοφάγωτο το όμορφο αυτό γλυκούλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε και θυμάμαι πότε έφτιαξα το τελευταίο κέικ... τα τελευταία χρόνια, τέλος τα γλυκά, ο σύζυγος είναι πλέον διαβητικός!
ΑΦιλάκια αλατισμένα! :)))))))))))
Ουουου! Ουκ ολίγες φορές είχα αποτύχει! Και πάνω που ήρθα και έμαθα τη συνταγή...αποφάσισα να αρχίσω υγιεινή διατροφή, διότι θα γινόμουν ένα βόδι! Αδυναμία μου ο,τι περιέχει σοκολάτα...!! Νιαμ νιαμ :)) Ε, γλυκά φιλιά ντε! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ Είμαι η Petra με νέο avatar :)) Φιλιά evonitsa μου :)
Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τις συμβουλές σας και τα γενικότερα σχόλιά σας και συγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω!!! :) φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφή