27.3.12

Οι πιο ιδιαίτερες γλάστρες!

Τι θα λέγατε να πρωτοτυπήσετε ακόμη μια φορά; Να αλλάξετε τις γλάστρες σας μέσα στο σπίτι χρησιμοποιώντας απλά και οικολογικά υλικά; Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ σίγουρα έχω "ψηθεί"!!!

Γλάστρα από εφημερίδα
Είναι αρκετά εύκολο. Θα χρειαστείτε εφημερίδες και ένα κονσερβοκούτι, ανάλογα με το ύψος που θέλετε να έχει το γλαστράκι σας. Α! Και σελοτέιπ.
Επιλέγουμε το κονσερβοκούτι μας το οποίο έχουμε ξεπλύνει καλά. Τυλίγουμε γύρω γύρω μερικά φύλλα εφημερίδας. Τυλίγουμε τον πάτο όπως τυλίγουμε τα δώρα και κολλάμε με σελοτέιπ. Στην ανοιχτή πλευρά φέρνουμε μέσα τις εφημερίδες. Βάζουμε λίγο χώμα, τοποθετούμε το φυτό μας μέσα  και προσθέτουμε κι άλλο χώμα μέχρι να γεμίσει. Έτοιμο!!

Γλάστρα από κουτάκια τσαγιού
Αυτή η λύση και αν είναι απλή!! Αφού τελειώσει το κουτάκι από το τσάι, ρίχνουμε μέσα λίγο χώμα, το φυτό μας, προσθέτουμε ακόμη λίγο χώμα και έτοιμο!!

Γλάστρα από φελλό
Αδειάζουμε προσεκτικά μερικούς φελλούς από κρασί. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε εύκολα με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκύθια. Προσθέτουμε λίγο χώμα μαζί με το φυτό μας και έτοιμες οι συνθέσεις μας από φελλό!

Γλάστρα από ξύλο
Θα χρειαστούμε ένα ξύλινο κουτί, ένα σπάγκο και το φυτό μας. Προσθέτουμε στο κουτί λίγο χώμα, το φυτό μας και συμπληρώνουμε. Στη συνέχεια, δένουμε γύρω από το κουτί μας ένα σπαγκάκι σε φιόγκο.

Γλάστρα από τσιγκάκια
Βρίσκουμε μερικά παλιά τσιγκάκια, τους ανοίγουμε με ένα black & decker μικρές τρυπούλες, προσθέτουμε χώμα, το φυτό μας, και αυτό ήταν! Αν θέλουμε, τα τσιγκάκια μπορούμε πρώτα να τα βάψουμε με σπρέι σε διάφορα χρώματα έντονα ή παλ.

πηγή: http://pinterest.com/evonita/flower-concepts/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

keep life simple...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...