Να 'μαι πάλι!! :)
Σήμερα είπα να σας γλυκάνω λιγάκι, μιας και το επόμενο post μου θα είναι too long!!!
(Χάρη σε 3 κορίτσια αξιαγάπητα.. Ξέρετε εσείς!!)
Και πως θα σας γλυκάνω?
Με γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ που έφτιαξα...
Συνταγή που βρήκα από τις sintagespareas.gr εδώ.
Τα υλικά απλά, κουμ κουάτ, νερό, ζάχαρη και λίγο λεμόνι...
Η διαδικασία εύκολη θα τη χαρακτήριζα αλλά χρονοβόρα. Δε με πείραξε όμως καθόλου.
Εννοείται πως κράτησα και για λικέρ, θέλει όμως το χρόνο του για να γίνει!
Έφτιαξα και μαρμελαδίτσα!!!
Τα κουμ κουατ από τον κήπο μας αφού έχουν ξεπλυθεί...
Μπήκαν μετά από 3 μέρες στην κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει για να βράσουν για 30' και ακόμα 30'...
Τέλος βράζουν και στο σιροπάκι τους...
Και μόλις έδεσε το γλυκό, μπήκαν σε ένα βαζάκι για να γλυκάνουν πολλούς καλεσμένους!
Θα πάρετε ένα??? :)
Να μην ξεχάσω και τη μαρμελαδίτσα...
Ο πρώτος που δοκίμασε ήταν ο μπαμπάς μου και πήρα καλές κριτικές...
Πρώτη φορά φτιάχνω κουμ κουάτ, αλλά δεν ήθελα να πάνε χαμένοι οι καρποί από το δεντράκι μας.
Αυτό το χρώμα τους είναι απίθανο!
Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι έχουν κουκουτσάκια οι καρποί και οι συνταγές δεν το αναφέρουν πουθενά! Κάποιοι με το βράσιμο έφυγαν από μόνοι τους, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια που έχουν μείνει.
Αν κάποιος ξέρει κάτι, θα ήθελα τα φώτα του παρακαλώ για την επόμενη φορά!
Σήμερα είπα να σας γλυκάνω λιγάκι, μιας και το επόμενο post μου θα είναι too long!!!
(Χάρη σε 3 κορίτσια αξιαγάπητα.. Ξέρετε εσείς!!)
Και πως θα σας γλυκάνω?
Με γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ που έφτιαξα...
Συνταγή που βρήκα από τις sintagespareas.gr εδώ.
Τα υλικά απλά, κουμ κουάτ, νερό, ζάχαρη και λίγο λεμόνι...
Η διαδικασία εύκολη θα τη χαρακτήριζα αλλά χρονοβόρα. Δε με πείραξε όμως καθόλου.
Εννοείται πως κράτησα και για λικέρ, θέλει όμως το χρόνο του για να γίνει!
Έφτιαξα και μαρμελαδίτσα!!!
Τα κουμ κουατ από τον κήπο μας αφού έχουν ξεπλυθεί...
Μπήκαν μετά από 3 μέρες στην κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει για να βράσουν για 30' και ακόμα 30'...
Τέλος βράζουν και στο σιροπάκι τους...
Και μόλις έδεσε το γλυκό, μπήκαν σε ένα βαζάκι για να γλυκάνουν πολλούς καλεσμένους!
Να μην ξεχάσω και τη μαρμελαδίτσα...
Πρώτη φορά φτιάχνω κουμ κουάτ, αλλά δεν ήθελα να πάνε χαμένοι οι καρποί από το δεντράκι μας.
Αυτό το χρώμα τους είναι απίθανο!
Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι έχουν κουκουτσάκια οι καρποί και οι συνταγές δεν το αναφέρουν πουθενά! Κάποιοι με το βράσιμο έφυγαν από μόνοι τους, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια που έχουν μείνει.
Αν κάποιος ξέρει κάτι, θα ήθελα τα φώτα του παρακαλώ για την επόμενη φορά!
αχ λατρεύω τα γλύκα του κουταλιού!! ιδικά τα σπιτικά!! Η μαμά μου μου φτιάχνει συνέχεια βαζάκια με μαρμελάδα (το πορτοκάλι είναι το αγαπημένο μου) και γλυκά του κουταλιού και μου στέλνει! αλλά εγώ δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να φτιάξω το δικό μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια πολλά!
as dreamers do
να το δοκιμάσεις Ευάκι αφού σου αρέσουν πολύ!!! Είναι εύκολα στην υλοποίηση, το μόνο να εκτελείς τις συνταγές κατά γράμμα.. Φιλάκια πολλά! :)
Διαγραφήmmmm yummy!!!!!!teleio to koum kouat!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:) ευχαριστώ για το σχόλιο.. καλό βγήκε, δε μπορώ να πω.. :)
ΔιαγραφήΜονο λικερ εχω δοκιμασει και μου αρεσε! Φαινεται νοστιμο το γλυκακι! Καλη βδομαδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήιδιαίτερο όπως και το λικέρ του.. καλή εβδομάδα Ευάκι!! :)
Διαγραφή...και γω μόνο το λικέρ έχω δοκιμάσει, αλλά τρελαίνομαι για τα γλυκά του κουταλιού....οπότε θα ήθελα ένα κερασματάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡάνια μου εσύ είσαι και εδώ κοντά, οπότε αν θες ένα βαζάκι πολύ ευχαρίστως!! :)
ΔιαγραφήΚαλημέρα! Μ αρέσει πολύ το κουμ κουάτ αν και δεν έχω φτιάξει ποτέ...'Οντως φαίνεται εύκολο έτσι όπως μας το περιέγραψες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο μόνο είναι η αναμονή, 3 μέρες για να ξεπικρίσει αλλάζοντας το νερό καθημερινά.. αλλά είναι εύκολο θεωρώ σαν υλοποίηση.. :)
ΔιαγραφήΈνα μόνο; Παίρνω όλο το βάζο και φεύγω... κουμ κουάτ το αγαπημένο μου γλυκό του κουταλιού...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!
πολύ ευχαρίστως!!!!! και όλο το βάζο στο δίνω!! :) φιλάκια
ΔιαγραφήΚαλημέρα Ευάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω και εγώ τα γλυκά του κουταλιού. Κουμ κουάτ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά έχω πιεί το λικέρ και μου αρέσει πολύ!
Άψογο το αποτέλεσμα σου! Εγώ μέχρι τώρα έχω αποπειραθεί να φτιάξω μαρμελάδα φράουλα με καλά σχετικά αποτελέσματα :-)
Άντε βρε και εις ανώτερα!!!
Πολλά φιλάκια!
ευχαριστώ πολύ Κατερινάκι μου! μου αρέσει πολύ πολύ η φράουλα!!!! μπα, για ανώτερα δεν είμαι, χε χε.. λυπόμουν τους καρπούς να πάνε χαμένοι και έτσι το επιχείρησα! φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΔεν ειμαι και πολυ φαν του γλυκου του κουταλιου γενικα αλλα την μαρμελαδα θα την δοκιμαζα σιγουρα! Κσλημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήsafe επιλογή η μαρμελάδα σίγουρα!! χεχε.. :) φιλάκια
ΔιαγραφήΧρυσοχέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι ρε γμτ! χαχχαχαχ :) φιλάκια Κρις!
Διαγραφήτο κουμ κουάτ -μίνι μανταρίνι- έχει διάφορες ποικιλίες, αλλά αν έχει κουκουτσάκι είναι λίγο πρόβλημα για την παρασκευή γλυκού κουταλιού... το καλύτερο κουμ-κουάτ λικέρ και γλυκό κουταλιού το έχουν στην Κέρκυρα, όπου είναι και το ίδιο το φυτό τόσο υπέροχο που το τρως από τη γη!
ΑπάντησηΔιαγραφήεξαιρετικό μου φαίνεται το αποτέλεσμά σου σαν υφή και χρώμα!
μπράβο!!!
άλλωστε η μαγεία κρύβεται στο να κόβεις και να φτιάχνεις με δικά σου υλικά κάτι δικό σου!
την καλημέρα μου
ωμά για κάποιο λόγο δεν μπορώ να τα φάω, μια θεία μου τρελαίνεται.. έτσι είπα αφού δεν τα τρώει κανείς ωμά μήπως να επιχειρήσω γλυκάκι και λικεράκι? και έτσι κι έγινε!!! εννοείται το κουμ κουατ είναι το παραδοσιακό γλυκό και λικέρ της Κέρκυρας.. να δω αν το λικέρ μου θα έχει καμιά σχέση, είμαι πολύυυυυυυ περίεργη!!! :) ευχαριστώ πολύ που πέρασες Τζον και για το σχόλιο! :)
ΔιαγραφήΕίναι ωραίο ή η παρουσίαση το κάνει λαχταριστό;; Όπως και να' χει, καλή σου μέρα και γλυκά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήχα χα, η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα? :) ιδού η απορία!!! ευχαριστώ πολύ Πετρίτσα!! φιλάκια πολλά!
Διαγραφήτα γλυκά του κουταλιού είναι η αδυναμία μας!Κουμ κουατ δεν έχω όμως δοκιμάσει.Σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή βήμα-βήμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ ευχαριστώ Γεωργία μου!!! :) να το δοκιμάσεις, φιλάκια πολλά!!!
ΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου!Κι εγώ λατρεύω το κουμ κουάτ! Μαρμελάδα δεν έχω φάει πιστεύω θα είναι τέλεια!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήσ'ευχαριστώ πολύ!!! αν λατρεύεις κουμ κουάτ τότε σίγουρα θα λατρέψεις και τη μαρμελάδα!! φιλάκια!! :)
ΔιαγραφήΛυπάμαι, δεν θα πάρω... Κάνω διάλειμμα από τα γλυκά...
ΑπάντησηΔιαγραφή(Οκ, ίσως τώρα? Που δεν με βλέπει κανείς? Λες να...?)
;-)
Πολλά γλυκά φιλάκια, κούκλα!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
χα χα χα, έλα δε σε βλέπει κανείς, πάρε ένα βαζάκι!!! :) φιλάκια πολλά Χουανιτάκι μουυυυυ
Διαγραφήααα θα κεραστω γιατι δεν εχω δοκιμασει ποτε!!!Μπραβο σου Ευακι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα κεραστείς και να ξανακεραστείς Αλεξάνδρα μου!! ευχαριστώ πολύ!!! :) φιλάκιαααα
ΔιαγραφήΘα πάρουμε φυσικά! Καλημέρα Εύα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ χαίρομαι, με τιμάτε όλοι!! :) φιλάκιααα
ΔιαγραφήΑχ, μου αρέσουν πολύ τα γλυκά του κουταλιού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε θυμάμαι αν έχω φάει το συγκεκριμένο.
Άντε, πρέπει να δοκιμάσω να φτιάξω κι εγώ κανένα γλυκό.
Προς το παρόν μόνο τα τρώω!
Πολλά φιλιά Ευάκι μου!!!
χα χα, ωραία είναι τα βρίσκεις και έτοιμα, αμέ!! γιατί όχι? είναι νόστιμο γλυκάκι!! φιλιά πολλά Ντεμούλα μου!
ΔιαγραφήΜα τι χρυσοχέρα που είσαι κοριτσάρα μου εσύ!Υπέροχο φαίνεται το γλυκάκι και ευχαριστούμε για το κέρασμα!Επειδή όμως είμαι καχύποπτη,αναρωτιέμαι αν κρύβετε τίποτα πίσω από αυτό,που θες να μας γλυκάνεις ντε,όπως το ότι δεν απάντησες στις ερωτήσεις μου ας πούμε?! :P Πολλά πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ μιράντα μερέντα!!! χε χε... είδες τώρα, λέω κάτσε να τους γλυκάνω γιατί το επόμενο ποστ έχει δύκολο level!!! φιλάκια πολλά πολλά!!!! :)
Διαγραφήτελειο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολύ Κική!!!! :)
ΔιαγραφήΤο γλυκάκι αυτό ποτέ δεν θα το αρνιόμουν, αν μου το κερνούσαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χρώμα του φαίνεται σαγηνευτικό.
Ελπίζω να έχει δέσει και όμορφα γιατί εγώ προτιμώ τα γλυκά με το
σφιχτό σιρόπι. Αυτά δεν έχουν πρόβλημα να μουχλιάσουν σύντομα και είναι πολύ ωραίο να στέκεται το σιρόπι τους. Άλλωστε το γλυκό του κουταλιού ή το τρώμε για να φάμε γλυκό ή καλύτερα να μην το φάμε αν είναι σαν κομπόστα αραιό.
Αν μάθεις κάτι για το πως αφαιρούνται τα κουκουτσάκια, ενημέρωσέ μας.
το χρώμα του είναι απλά υπέροχο, νομίζω η πρώτη φωτό τα λέει όλα.. μετά που θα βράσει με το σιροπάκι παίρνει ένα ακόμη πιο γλυκό χρώμα!! μούρλια!!! το σιροπάκι μου βγήκε καλό πιστεύω δεν είναι ούτε αραιό ούτε και πολύ σφιχτό.. το μόνο που με χαλάει είναι τα κουκούτσια!!! μακάρι να βρεθεί κάποιος να μου λύσει την απορία αυτή και ευχαρίστως να σας ενημερώσω.. φιλάκια Φλωρίτσα!
ΔιαγραφήΔείχνει λαχταριστό!! Γεια στα χέρια σου! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολύ Έλλη μου!!! αν δεν είχε τα κουκούτσια θα ήταν άπαιχτο απλά!!! μου πέτυχε πολύ! :) φιλάκια πολλά!!!
ΔιαγραφήΒρεεεε Εύη διαβάζοντας το νομιζα πως θα μιλούσες για καμιά νέα ταινία που θα ήταν το αντίπαλο δέος από το Κουρδιστό Πορτοκαλι του Κιούμπρικ!χαχα! Κουρδιστό Πορτοκάλι το ένα Γιαπωνέζικο μανταρίνι το άλλο! Αλλά τώρα που διάβασα πως γίνεται λέω να αφήσω τις ταινίες και να προμηθευτώ μανταρίνια και να φτιάξω μια συνταγή για...Οσκαρ! Σε φιλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήχα χα, θα μπορούσε!! γιατί όχι!!!! :) πως τα πας πως τα φέρνεις, αυτή η ετυμολογία σου Μάκη είναι αξιοθαύμαστη!! Φιλιά!!!
ΔιαγραφήΕυάκι μου,μού αρέσουν όλα τά γλυκά τού κουταλίου!!Τό συγκεκριμένο τό έχω δοκιμάσει!!Μιά φίλη μου,Κερκυραία,κάθε καλοκαίρι μού φέρνη από ένα βαζάκι!!!Καί τό λικέρ του πολύ ευωδιαστό!!!Καλοφάγωτα!!!Μπράβο χρυσοχέρα μου!!!Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήααα Ντιμούλα μου είσαι τυχερή, στο φέρνουν από την πηγή!!! μήπως ξέρει να μας πει για τα κουκούτσια κάποιο tip?? σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!!! φιλάκια πολλά!!
ΔιαγραφήΠάλι εδώ!!! Έχεις ένα βραβειάκι όποτε μπορείς πέρασε να το πάρεις http://swanocean.blogspot.gr/2014/01/a-new-award.html
ΑπάντησηΔιαγραφήωωωω σ'ευχαριστώ πολύ Μαρία μου, έρχομαι!! :)
ΔιαγραφήΔείχνει πενατανόστιμο παρόλο που δε μου αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια ...
είναι νοστιμούλικο, ναι! ευχαριστώ πολύ Μαρία Έλενα! φιλάκια!! :)
ΔιαγραφήHello! We have just found your blog and we´ve liked it very much! We follow you! :D Hope you like our blog too :)
ΑπάντησηΔιαγραφήWe send you a very big hug!
www.melodiasporescrito.com
Thank you so much!! I am your new follower! :) Kisses!!
ΔιαγραφήΓια μια στιγμή νόμιζα πως το είχα μπροστά μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι φοβερή χρυσοχέρα σε όλα.. Τώρα είδα και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και τις συνταγές.. μπράβο μπράβο!! :)
Μου άνοιξες την όρεξη και πάω να φάω τώρα.. ουφ άλλη φορά θα περνάω χορτάτη από εδώ εντάξει;; Πολλά φιλιά και αναμένω την επόμενη αναρτησούλα, είμαι σίγουρη ότι θα δούμε πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις!! ;)
ευχαριστώ πολύ, αν και εντάξει δεν είμαι και τόσο χρυσοχέρα με τόσα άλλα που έχω δει.. :) προσπαθώ πάντως! χαχα, έτσι!! πάντα χορτάτη!!! φιλάκια Κατερινάκι!
ΔιαγραφήI am giving this a try,thanks for the awesome share.
ΑπάντησηΔιαγραφήHave a perfect weekend babes..
http://rock4less.blogspot.co.uk/
I am sure you will love it Kim!!! have a wonderful weekend!!! kisses!!
Διαγραφή