27.1.13

Weekly Moodboard / Παράδειγμα προς μίμηση..

Κόκκινο! Tο χρώμα της ζεστασιάς. Έτσι υποδέχτηκα την εβδομάδα που μας πέρασε. Ο καιρός ιδιαίτερα ζεστός για την εποχή (αν και μας τα χάλασε προς το τέλος), το σπίτι ζεστό σπίτι μέσα, ζεστοί άνθρωποι.
Μια μέρα που ευχαριστήθηκα επίσης πολύ ήταν η Τρίτη. Αν και ξύπνησα νωρίς, (πιο σωστά, με ξύπνησαν νωρίς!), η διάθεσή μου δε χάλασε καθόλου.
Ετοίμασα το αρωματικό καφεδάκι μου (γαλλικό με γεύση φουντούκι), πρόσθεσα μια κουταλιά ζαχαρίτσα και λίγο γάλα και το ρούφηξα γρήγορα γρήγορα για να ετοιμαστώ για τη βόλτα μου στο γυμναστήριο. Τελειώνοντας τη γυμναστική μου, η κοπέλα που με προπονεί και ενώ ξέρει πως ψάχνω για δουλειά με ενημέρωσε για ένα γραφείο με αιτήσεις που μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να συμπληρώσει για εργασία στο ξενοδοχείο. Έτρεξα χωρίς δεύτερη σκέψη. Στυλό δεν είχα, βιογραφικό δεν κράταγα, αλλά έτρεξα. Εκεί μια κοπέλα και πριν προλάβω να τη ρωτήσω αν είχε μαζί της δεύτερο στυλό, πρόθυμη μου λέει "πάρε αυτό το στυλό, θα γράψω με άλλο εγώ". Την ευχαρίστησα και ξεκίνησα να συμπληρώνω την αίτηση, όταν συνειδητοποίησα ότι δεν είχα μαζί φωτογραφία. Τώρα τι κάνω? Έδωσα πίσω το στυλό, την ευχαρίστησα και μου είπε να μη φύγω, να το δώσω χωρίς φωτογραφία. "Αφήστε της λέω δεν έχω καν βιογραφικό μαζί μου, θα προετοιμαστώ να το φέρω την Πέμπτη να νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά". Δίπλα στις αιτήσεις είχε ένα δεύτερο κουτί που εκεί άφηνες κανονικά το βιογραφικό σου. "Όταν έρθεις ξανά, μην το αφήσεις εκεί, μου λέει, ο κόσμος είναι κακός, η εμπειρία μου 22 χρόνια μου έχει μάθει πολλά!" Χμμ, δίκιο έχει σκέφτηκα. "Θα έρθω μαζί σας" της λέω να ξέρω κι εγώ πού να πάω! Βγαίνοντας έξω στη συνέχεια και προχωρόντας μαζί, με σταμάτησε. "Επειδή ποτέ δεν ξέρεις και μπορεί να συναντηθούμε ξανά, με λένε Αλεξάνδρα", μου συστήθηκε. "Εύη της λέω, χάρηκα πολύ!" Μου έδωσε πολλές συμβουλές, πού να πάω, πότε, πώς να κινηθώ! Όλα μου τα είπε! Εγώ παρακολουθούσα την κάθε της λέξη με προσήλωση. Την ευχαρίστησα πολύ και ξεκίνησε να μου δίνει ευχές. "Να είσαι αισίοδοξη" μου είπε, "να μη χάνεις την αισιοδοξία σου ποτέ!" Πόσο πολύ με συγκίνησε αλήθεια, και αν σκεφτείς ότι μπορεί να κάναμε αίτηση για το ίδιο πόστο. Με εμπιστεύτηκε, με καθοδήγησε, μου είπε μυστικά και την ήξερα μόλις 5 λεπτά! Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω με Α κεφαλαίο. Τη θεωρώ παράδειγμα προς μίμηση. Με γέμισε τόση χαρά και θετική ενέργεια.. Της εύχομαι όλα τα καλά, της το είπα κιόλας. Χαιρετηθήκαμε και κάθε μια τράβηξε το δρόμο της. Έτσι απλά.. Μια γνωριμία που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Τέτοιοι άνθρωποι μόνο θα ήθελα να υπάρχουν στην κοινωνία που ζούμε, γεμάτοι χαμόγελο, αισιοδοξία και θετική ενέργεια, πρόθυμοι να βοηθήσουν, χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς ζήλια και φθόνο.






















Οι φωτογραφίες με το θόλο της εκκλησίας και το ποδήλατο είναι δικές μου τραβηγμένες πριν χρόνια από ένα ταξίδι μου στο Βερολίνο. Οι υπόλοιπες συνθέσεις είναι από το Picmonkey.

Η ιδέα του Weekly Moodboard είναι της αγαπημένης Lyriel.
Περισσότερο Weekly Moodboard επίσης στις φίλες ΜαρίαmyStickland και Craftland.


48 σχόλια:

  1. Μόνο τέτοιους ανθρώπους να συναντάς, κοριτσάκι μου!!!
    Τί καλύτερο από έναν άνθρωπο που προσφέρει ένα ειλικρινές χαμόγελο???
    Μακάρι να βρεις σύντομα μια δουλειά (κι αν είναι κ' αυτή που ονειρεύεσαι, ακόμα καλύτερα!!!)
    Φιλάκια πολλά-πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!!!! :) Νομίζω το χαμόγελο, η αγάπη και η θετική αύρα μου αρκούν!!! Σε ευχαριστώ για την ευχή, δεν απογοητεύομαι, συνεχίζω!! :) φιλάκια!!! :)

      Διαγραφή
  2. Υπέροχο!!Τέτοιους ανθρώπους ψάχνω!!καλή επιτυχία στην αίτησή σου και μην απογοητευτείς!Απλώς μην περιμένεις το ιδανικό από την αρχή..!Θα το δημιουργήσεις σιγά σιγά!
    Με αυτή την ιστορία μου θύμησες κάτι..Όταν έψαχνα δουλειά στο επάγγελμά μου ενημέρωνα όλες τις γνωστές μου για τις ίδιες θέσεις που έστελνα κι εγώ βιογραφικό..Από εκείνες όμως μόνο μία με ενημέρωνε αν έβρισκε κάτι πρώτη για να στείλω κι εγώ.Οι υπόλοιπες τίποτα..Κι έτσι κατάλαβα με τι ανθρώπους έχω να κάνω και ξέκοψα..Ποτέ δεν βλέπω κανέναν ανταγωνιστικά, έλεγα ότι όποιον είναι να διαλέξουν,θα διαλέξουν.. Επίσης οι καλές πράξεις επιστρέφουν..εκεί που δεν το περιμένεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι πολύ όμορφο να συναντάς τέτοιους ανθρώπους!! σου φτιάχνουν τη μέρα καταρχήν και σου μένουν για πάντα στη μνήμη και στην καρδιά! Δυστυχώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και σαν εμάς.. :) δεν απογοητεύομαι Κατερινάκι μου, συνεχίζω και το παλεύω, δε μπορεί!! :) φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Do you want to follow each other on gfc and facebook?? Let me know if you want :*

    http://mypersonalclosetbysamra.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύη σου εύχομαι να βρείς σύντομα δουλειά!..Πάντως αυτή η μέρα ήταν η τυχερή σου...γιατί γνώρισες αυτή την κοπέλα...
    Καλή επιτυχία στην αίτησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Χρυσούλα! :) Ναι, τυχερή μέρα, με γέμισε αισιοδοξία!! Σε ευχαριστώ!! :)

      Διαγραφή
  5. Σου εύχομαι την καλύτερη δουλειά.
    Σύντομα... όσο πιο σύντομα γίνεται.
    Καλό σου βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Φλώρα μου! :) Με τις τόσο όμορφες ευχές όλων δε μπορεί, θα πιάσουν τόπο θέλω να πιστεύω!! :) φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Ευη μου γεια σου, εύχομαι κ εγώ ότι καλύτερο για την δουλειά, να βρεθεί μια δουλειά που θα σου αρέσει.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευη μου, μόνο σημαδιακο θα έλεγα οτι είναι !! Δεν είχες τίποτα μαζί σου κ όμως σου προσφέρθηκε κ στυλο κ τα πάντα!! Αυτή η κοπέλα ( να ναι καλα) σαν προαγγελο καλών πραγμάτων θα την χαρακτηριζα!! Ολα τα καλα κ στις 2! Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ κάπως έτσι το σκέφτηκα!! Άσε που τη μέρα που πήγα ξανά είχαν μαζέψει το τραπεζάκι με τις αιτήσεις!! :) Μακάρι! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Με συγκίνησε το κείμενο σου..όλα αυτά που έγραψες...όπως πάντα λέω κι εγώ (γιατί και μας εδώ υπάρχουν λογιών λογιών ανθρώποι) μέσα στους 1000 υπάρχουν και ΑΝΘΡΩΠΟΙ...Σου εύχομαι να βρεις δουλειά,μια δουλειά που θα σε ευχαριστεί και θα σε γεμίζει όμως...οι φωτος σου μου άρεσαν
    Καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Δελφινάκι μου! :) Έτσι όπως λες υπάρχουν παντού λογιών λογιών ανθρώποι. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για όλα! Φιλάκια! :)

      Διαγραφή
  9. Εύχομαι Εύη να βρεις τη δουλειά που θέλεις και στη ζωή σου να συναντάς μόνο τέτοιους ανθρώπους όπως αυτή η κοπέλα.Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! είναι πολύ σημαντικό!! :) φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. μπραβο στην συνονόματη μου..αυτοι οι ανθρωποι που δινουν στον αλλον απο τη καρδια τους χωρις να σκεφτονται το δικο τους συμφερον ειναι αξιοι και σιγουρα θα τους επιστραφει το καλο!!σου ευχομαι να πανε ολα καλα με την δουλεια!!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέρεις κάτι Εύη; Υπάρχουν πολλές Αλεξάνδρεςς! Ομως πολλές φορές και εμείς δεν τους δίνουμε τον χώρο να φανούν! Βέβαια υπάρχουν και πάρα πολλοί υπάληλοι που πιστεύουν δυστυχώς ότι την "καέκλα τους" την έφεραν από το σπίτι! Ναι μπορώ να μιλάω έτσι. Δημόσιος υπάλληλος είμαι και εγώ και προσπαθώ να σέβομαι τον εαυτό μου για να με σέβονται και οι άλλοι! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Gina, δεν μπορώ να πω κάτι. Και πολύ καλά κάνεις, ξέρω πως στο δημόσιο είναι λιγάκι περίεργα τα πράματα, αλλά και που δεν είναι να μου πεις. καλή εβδομάδα κι εσύ να έχεις! :)

      Διαγραφή
  12. Εύη είδες? Αρκούν μερικές στιγμές από εκεί που δεν το περιμένεις για να σε κάνουν να δεις ακόμη πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Και πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι με το άλφα κεφαλαίο εκεί έξω... Και η προσπάθεια όπως ξέρεςι ανταμείβεται επίσης... Γιαυτό keep going... Θα ανταμειφθείς αργά η γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συναίσθημα πάντως είναι πραγματικά υπέροχο!!! :) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Μάκη!! :)

      Διαγραφή
  13. Πάνω που πας να χάσεις την ελπίδα σου, έρχεται από το πουθενά μια τέτοια όαση και ξαναβρίσκεις το κουράγιο σου. Μπράβο σε αυτή την άγνωστη Αλεξάνδρα για το ήθος και την ανιδιοτέλειά της. Κατάλαβε σίγουρα ότι είσαι σπάνιο παιδί. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και είμαι απόλυτα σίγουρη ότι όλα θα πάνε όπως τα επιθυμείς Ευάκι γιατί το αξίζεις και οι άξοι άνθρωποι ποτέ δεν χάνονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι είναι, γεμίζεις πάλι με αισιοδοξία! Αχ Δημητρούλα μου, ειλικρινά σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα λες για μένα, πραγματικά με συγκινείς.. σε ευχαριστώ πολύ πολύ,, :) φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα Εύη μου!Εύχομαι νά βρής πολύ σύντομα δουλειά!!!Πάντα υπάρχουν άνρθωποι σάν τήν Αλεξάνδρα,καί πολύ σωστά σού είπε,να μη χάνεις την αισιοδοξία σου ποτέ,αλλά είσαι από μόνη αισιόδοξο άτομο!!Πολύ ωραίο καί τό κολάζ!!Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimi μου σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Φροντίζω να μην χάνω την αισιοδοξία μου.. :) Ευχαριστώ πολύ!!! φιλάκια!!

      Διαγραφή
  15. Πολύ αισιόδοξη η ανάρτησή σου. Μακάρι να έρθουν όλα καλά και για σένα και για την Αλεξάνδρα.Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Μαρία μου, μακάρι όπως λες.. φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Είδες που πάντα υπάρχει φως στο τούνελ ; Κι εκεί που απογοητεύεσαι, εκεί ξανά αναθαρίζει ! Στον εαυτό μου κυρίως απευθύνομαι, κοριτσάκι ...
    Εύχομαι να συναντάς στη ζωή σου όσο γίνεται συχνότερα τέτοιους ανθρώπους ! Και καλή επιτυχία φυσικά και στην αίτηση σου ! Μακάρι όλα να πάνε καλά, κοριτσάκι μου όμορφο !!!
    Καλή Εβδομάδα και πολλά φιλιάαααα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονο αν δεν υπήρχε,ε? :)Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Φωτεινή μου!!! Καλή εβδομάδα, φιλάκια!

      Διαγραφή
  17. Έτσι πρέπει.. πάντα αισιόδοξη γιατί εκεί έξω υπάρχουν ακόμα σωστοί άνθρωποι όπως η κυρία που γνώρισες!! Και αισιόδοξη γιατί ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να εμφανιστεί στην ζωή σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πράγματι Άνθρωπος με Α κεφαλαίο ήταν η Αλεξάνδρα!! Μόνο τέτοιους να γνωρίζεις Εύη μου!! Και είχε απόλυτο δίκιο στις ευχές της! Πάντα αισιόδοξη να είσαι!!! Γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα! Ίσως σαν πάρουν και τις δύο σε διπλανά γραφεία... ποιος ξέρει;;
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χριστινάκι μου!!!Πω πω, λες? τέλεια θα ήταν!!! κάθε μέρα θα έπαιρνα θετικά vibes!! :) φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  19. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι γύρω μας..ευτυχώς!!
    Σου εύχομαι να συναντάς μόνο τέτοιους...φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευτυχώς δε λες τίποτα Μαράκι μου, απλά δεν τους συναντάμε συνέχεια.. σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου!!! φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  20. Οντως ποσο καλη ηταν αυτην η κοπελα και ποση ανθρωπια εδειξε να σε βοηθησει να σε συμβουλευσει ενω μπορει να τρεχατε για την ιδια θεση!
    Την τιμαει ολο αυτο μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτα καλή!!! Συμφωνώ πως την τιμάει ιδιαίτερα αυτό που έκανε και την ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  21. Κι όμως υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι Εύη μου!! Είναι πολλοί αλλά σκόρπιοι όπως συνηθίζει να λεει ο πατέρας μου! Είμαι σίγουρη πως και να τύχει ακόμα να πάρεις την θέση της θα χαρεί σαν να πήραν εκείνη!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως σκόρπιοι και δύσκολα τους συναντάς! :) Εγώ ξέρεις τι σκεφτόμουν? Πως θα ήθελα εκείνη να πάρει τη θέση, όποια και αν είχε δηλώσει, ας ήταν και ίδια με τη δική μου! φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  22. Ανάλογα τι είμαστε, τέτοιους ανθρώπους έλκουμε, θα σου πω εγώ :)
    Μακάρι να πάρεις και τη δουλειά Ευάκι !
    Φιλάκια πολλά **

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Lyrielάκι μου τι γλυκιά που είσαι.. :) Σε ευχαριστώ τόσο μα τόσο πολύ! φιλάκια πολλά! :)

      Διαγραφή
  23. Σου εύχομαι καλή επιτυχία με την αίτηση!
    Μπράβο στην κοπέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Demi μου! Χρυσός άνθρωπος η κοπέλα. :) φιλάκια!

      Διαγραφή

keep life simple...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...