5.9.12

Diary of Bliss: 1η Εβδομάδα

1η εβδομάδα του.. Diary of Bliss.. / "Ταξίδι στην Αθήνα"















Αγαπημένο μου ημερολόγιο...
Η ώρα είναι 1:20. Σήμερα έφτασα στην Αθήνα. Ή μάλλον χτες το πρωί ήταν! Το λιμάνι του Πειραιά ήταν το πρώτο που αντίκρυσα, ναι. Έπειτα από περίπου 1 χρόνο απουσίας. Πω πω, πέρασε κιόλας ένας χρόνος. Δεν ξέρω, εμένα ίδια μου φαίνεται η Αθήνα, σα να μην πέρασε μια μέρα. Το ταξίδι με κούρασε. Η επιθυμία μου για ένα ταξίδι ήταν μεγάλο. Αν και αλλιώς το είχα φανταστεί. Εμ, ταξίδι στη μεγαλούπολη? Θα τρελάθηκα μου φαίνεται! Το είχα ανάγκη όμως, δεν το μετανιώνω.. Μα καλά, τι λέω? Ούτε μια μέρα δεν είμαι εδώ!  Δε γίνεται να σκέφτομαι έτσι.
Θυμάμαι τη μέρα που γύρισα στο νησί. Δεν είχα συναισθήματα, δεν είχα σκέψεις, δεν είχα δύναμη. Τα μάτια μου τα έλεγαν όλα, μίλαγε η καρδιά μου από μέσα τους. Δεν ήμουν έτοιμη για τίποτα από τα δυο.. ούτε για την απώλεια, ούτε για την προσαρμογή.
Όμως το πάλεψα. Και ακόμα το παλεύω μέσα μου. Έτσι είναι η ζωή αγαπημένο μου ημερολόγιο. Γεμάτο δυσκολίες. Εσύ τι νόμιζες? Πως όλα πάντα θα ήταν ρόδινα? Αμ, λάθος σου το' πανε! Πρέπει να μάθουμε να συνεχίζουμε τη ζωή μας και να παλεύουμε, να κατακτούμε όλα μας τα όνειρα και τους στόχους μας. Όσο δύσκολο κι αν είναι. Τη στήριξη θα την έχουμε. Από όλους. Από όλους όσους μας αγαπούν τουλάχιστον, όπου κι αν βρίσκονται. Στη γη ή στον παράδεισο.
Κάθε φορά που σκεφτόμουν την Αθήνα έκλαιγα. Στο έχω πει αυτό? Έκλαιγα, όχι γιατί έφυγα, αλλά γιατί έζησα τις πιο δυνατές στιγμές εδώ, είχα τις πιο δυνατές συγκινήσεις.
Και να που ήρθε η στιγμή της επιστροφής. Όχι για πάντα. Ευτυχώς! Έτσι λέω τώρα. Και τώρα που βρίσκομαι πίσω στην πρωτεύουσα, είμαι πιο ήρεμη. Πιο συνειδητοποιημένη. Ναι, τελικά η Αθήνα μου φαίνεται ίδια. Όσες βόλτες και να πάω, όσους δρόμους και να περπατήσω, η Αθήνα θα είναι αυτή η μελαγχολική πόλη για μένα. Αυτή που μια μέρα άφησα πίσω μου για να ζήσω μια άλλη ζωή, διαφορετική...


Ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής είναι:

41 σχόλια:

  1. Εύη, σου εύχομαι όπου και να είσαι να είσαι πάντα ευτυχισμένη και οι εμπειρίες σου να σου αφήνουν μόνο όμορφες αναμνήσεις.
    Ελπίζω τις μέρες που θα είσαι εδώ να τις απολαύσεις και όταν επιστρέψεις Κρήτη να τις θυμάσαι με χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Demi μου, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε τις ισορροπίες και να είμαστε πάντα ευτυχισμένοι! Κι εγώ ελπίζω να το απολαύσω και να φύγω με τις πιο όμορφες αναμνήσεις αυτή τη φορά! Σε ευχαριστώ, φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Έτσι είναι η ζωή..μα όλα χωράνε στο σακούλι της.Πάθη,λάθη,αγωνίες,χαρές,λύπες..έτσι για να μην επαναπαυόμαστε.Να προσπαθούμε να βγούμε νικητές.Να κοιτάμε μόνο μπροστά και ψηλά..Εκεί που βρίσκονται όλοι αυτοί που αγαπήσαμε.Και αν ισχύουν αυτά που ισχυρίζονται μερικοί,τότε θα είναι χαρούμενοι μαζί μας!!
    keep going..όσο και αν είναι δύσκολο..!
    σε φιλώ αγαπητή μου φίλη*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι! Και όπως λες κι εσύ πολύ σωστά, πρέπει να κοιτάμε μπροστά και ψηλά! Πιστεύω σε όλα όσα ισχυρίζονται μερικοί, τα ασπάζομαι κι εγώ.. Σε ευχαριστώ πολύ, το ίδιο θα σου ευχηθώ κι εγώ από καρδιάς: keep going.. όσο και αν είναι δύσκολο! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. να σου πω και κάτι γλυκιά μου evonita? όλες οι πόλεις τα ίδια είναι πάνω κάτω, έχουν τα καλά τους και τα άσχημα! Απλά έχεις "μια ζωή" για να ζήσεις, ζήσε την καλά :)
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, έτσι είναι.. απλά είναι και οι αναμνήσεις στη μέση που δεν ξεχνιούνται.. κάθε πόλη έχει τη δική της αύρα, ξεχωριστή για τον κάθε άνθρωπο, ανάλογα με τα βιώματά του.. Σε ευχαριστώ.. Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Διάβασα το post σου λες και διάβαζα ένα κοριτσίστικο ημερολόγιο, σαν να διάβαζα ένα μυθιστόρημα; Πάντως, με άγγιξες εκεί βαθιά στη ψυχή!
    "Έτσι είναι η ζωή αγαπημένο μου ημερολόγιο...όσο δύσκολο κι αν είναι." πόσες φορές τα έχω πει και τα λέω στον εαυτό μου!
    Όπως δύσκολο είναι να παλεύεις μόνος... δεν υπάρχουν πάντα "στηρίγματα" εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό. Όταν είχα πάει Ρώμη και επέστρεψα Αθήνα το πρώτο πράγμα που είπα "Αχ βρε Αθήνα Ελλάδα! όπου κι αν πάω, πάλι σε σένα επιστρέφω, με τραβάς πίσω να γυρίσω, εδώ είναι η Ζωή μου και οι αναμνήσεις μου, οι άνθρωποι μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπήκα στο ρόλο πως έγραφα σε ένα κανονικό ημερολόγιο τις σκέψεις μου.. ήθελα να έχει ρεαλιστική απόδοση η ανάρτηση.. Με συγκινούν τα λόγια σου.. δεν ξέρω, δεν έχω μοιραστεί πολλές φορές τις σκέψεις μου με άλλους ανθρώπους... Έχεις δίκιο σε αυτό που λες ότι είναι δύσκολο και μάλιστα ακόμη περισσότερο όταν παλεύεις μόνος στη ζωή! Θέλει μεγάλη δύναμη και πίστη.. Κάθε άνθρωπος τραβάει το δικό του σταυρό και έχει τις δικές του αναμνήσεις και βιώματα σίγουρα.. Σε ευχαριστώ, φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. χαίρομαι που αντιμετωπίζεις τη ζωή με θάρρος και αισιοδοξία!
    δεν γίνεται τίποτα με το να μένουμε στα παλιά....
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζωή συνεχίζεται γλυκιά μου Νάσια και πρέπει να κοιτάμε μπροστά κρατώντας τις αναμνήσεις που έχουμε από αυτήν όσο ευχάριστες ή δυσάρεστες είναι.. That's life! Σε ευχαριστώ, φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα!Καλά να περάσεις στην Αθήνα!Τα ταξίδια πάντα κάτι μας προσφέρουν!Ιδίως σε πόλεις,από τις οποίες έχουμε αναμνήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου άρεσε πολύ το ημερολόγιό σου αλλά και το blog σου!Θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ!!!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι δυσκολίες δεν ξεχνιούνται ποτέ, αλλά χρόνο με το χρόνο ξεθωριάζουν. Κάθε φορά που θα επιστρέφεις στη πόλη που σε "πλήγωσε" αυτή θα σου προσφέρει μια καινούργια εμπειρία. Απόλαυσε λοιπόν τη διαμονή σου και μην αφήνεις τις κακές στιγμές να μαυρίζουν τη ψυχή σου! Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις, δεν ξεχνιούνται, ξεθωριάζουν μόνο! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Η Αθήνα δεν άλλαξε Εύη μου, οι άνθρωποί της είναι αυτοί που αλλάζουν μέρα με την μέρα και η αλλαγή τους αντικατοπτρίζεται στο "πρόσωπο" της πόλης.

    Καλωσόρισες, εύχομαι με την επίσκεψή σου να αλλάξεις λίγο το χρώμα της πόλης.

    :P

    Υ.Γ.: Για τόσο πρωί... κεντάω με τα λόγια μου! Φτού μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν άλλαξε, καθόλου!!! Μπορεί να έγινε και ακόμη πιο καταθλιπτική από ότι ήταν βάση όσων λες! Ευχαριστώ πολύ Maryann! Μακάρι!! Φιλάκια, θα περάσω να σε δω!!

      Διαγραφή
  11. Οι αλλαγές δεν είναι εύκολες... χρειάζονται όμως!
    Κι ευτυχώς ή δυστυχώς (;) προσαρμοζόμαστε .... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου! Είναι σημαντικές όπως λες!!! Προσαρμοζόμαστε, δεν έχουμε κι άλλη επιλογή! Φιλάκια! Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  12. Δεν ξέρω τί να πώ...
    Δεν ξέρω τί να γράψω...
    Νιώθω πόνο.. πόνο που περνάει όμως...

    Το μόνο που έχω να ευχηθώ είναι η παραμονή σου στην Αθήνα να σου προσφέρει όσο περιμένεις...

    Και ναι δεν είναι όλα τέλεια..
    Αλλά... υπάρχουν μικρές στιγμές.. που σε κάνουν να χαμογελούν..

    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα ξεθωριάζουν όπως λέει και η Irma, ο πόνος απαλύνεται, όλα παίρνουν το δρόμο τους.. σιγά - σιγά.. :) Σε ευχαριστώ πολύ! Πάντα υπάρχουν οι στιγμές που σε γεμίζουν χαμόγελα!! Αλίμονο αν δεν υπήρχαν! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. καλημέρα καλή αρχή στην πρόκληση της Κατερίνας
    πολύ συγκινητική αυτή η ανάρτηση σου, είναι εμφανές ότι κρύβει πόνο πίσω της
    εύχομαι να τον ξεπεράσεις , να απαλύνει η ψυχή σου
    καλή παραμονή στην Αθήνα και καλή επιστροφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Δελφινάκι μου!! Όλα θα φτιάξουν.. το πιστεύω.. οι αναμνήσεις είναι αναμνήσεις, δεν ξεχνιούνται ποτέ, ο πόνος όμως απαλύνεται, γιατί η ζωή συνεχίζεται! Ευχαριστώ για τις ευχές! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  14. Ευάκι μου γλυκό..πρώτα απ'όλα καλώς ήρθες στην Αθήνα..!Λες να σε συνατήσω τυχαία πουθενά;; Θα κρατήσω το δυνατό μήνυμα που μεταφέρεις "Πρέπει να μάθουμε να συνεχίζουμε τη ζωή μας και να παλεύουμε, να κατακτούμε όλα μας τα όνειρα και τους στόχους μας. Όσο δύσκολο κι αν είναι." Όλοι μας έχουμε ζήσει πολύ έντονους πόνους, και όσοι δεν το έχουν ζήσει θα τους συμβεί γιατί έτσι είναι η ζωή..Εσύ έκανες την υπέρβασή σου και άλλαξες τόπο για νέα αρχή, αυτό θέλει πολύ κουράγιο..Όπως και το να γυρίσεις σε μια πόλη που δεν είχες ευχάριστες αναμνήσεις..Είμαι σίγουρη πως αξίζεις τα καλύτερα..Μπορεί να μιλάμε όλοι εδώ και να μην έχουμε γνωριστεί αλλά έχω ήδη καταλάβει τους χαρακτήρες σας! Να περάσεις όσο πιο όμορφα γίνεται δημιουργώντας νέες αναμνήσεις! Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κατερίνα!! Θα χαιρόμουν πολύ να συναντηθούμε για ένα καφεδάκι! Ευχαριστώ για όλες σου τις συμβουλές και οι αναρτήσεις σου στο έχω ξαναπεί μου δίνουν πολύ κουράγιο και παίρνω θετική ενέργεια πάντα από σένα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι πάρα πολύ αν σε βοηθάω ερήμην μου, είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να κάνω μέσα από το blog.. Αν θέλεις στείλε μου στο e-mail (kverigka@gmail.com) να μιλήσουμε "prive" και να το κανονίσουμε! Ειλικρινά θα χαρώ πολύ!

      Διαγραφή
  15. Kαλή διαμονή σού εύχομαι Εύη μου!Πολύ όμορφη η σημερινή σου ανάρτηση!Σέ νοίωθω!Τήν Αθήνα,ούτε νά τήν βλέπω,έτσι πού είναι!Τουλάχιστον εδώ πού μένω είναι κάτι σάν χωριό!!Καλή σου μέρα κοριτσάκι!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Dimi μου.. Να έχεις μια όμορφη μέρα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Καλά να περάσεις Εύη!! Όμορφες αναμνήσεις, γλυκόπικρη σκέψη κι όπως λες κι εσύ "Πρέπει να μάθουμε να συνεχίζουμε τη ζωή μας και να παλεύουμε, να κατακτούμε όλα μας τα όνειρα και τους στόχους μας. Όσο δύσκολο κι αν είναι."!!! Και γυρνώντας ξανά Κρήτη, να αντικρίσεις το λιμάνι της με ένα μεγάλο χαμόγελο, γιατί θα είσαι σπίτι!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χριστινάκι μου!!! Πολύ όμορφη η ευχή σου! Φιλάκια πολλά!!! :)

      Διαγραφή
  17. Καλως ηρθες...πολύ ομορφα αυτά που γραφεις..
    φιλια πολλά
    http://lenasfavoritesthings.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάρα πολύ όμορφα τα έγραψες...εύχομαι να περάσεις καλά στην Αθήνα!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μια σελίδα ημερολογίου από έναν γλυκό και αληθινό άνθρωπο. Θα συμφωνήσω με την αγαπημένη μας φίλη mystickland...keep going!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πραγματικά σου εύχομαι...η Αθήνα με όλες τις άσχημες εμπειρίες που έζησες εκεί να είναι το εφαλτήριο για μια καλύτερη ζωή!!!Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Callie μου για την ευχή σου!! Φιλάκια πολλά! :)

      Διαγραφή

keep life simple...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...