18.1.13

"Σαν ηφαίστειο.." ή μια ιστορία θα σας πω..

Το τραγούδι σαν ηφαίστειο που ξυπνά το έχετε ακούσει ποτέ?
Φαντάζομαι πως ναι, γιατί είναι και πασίγνωστη η Άλκηστις!
Κάτι τέτοιο πάθαμε σήμερα. Τι θέλω να πω..
Η ώρα 10 και κάτι και σα να είχαμε πεινάσει λιγουλάκι.. Τι θα φάμε, τι θα φάμε? Πέσαν μερικές ιδέες, αλλά καταλήξαμε σε μια πολύ καλή: Πίτσα!!! Πολύ καλή, χειροποίητη.
Μεγάλη χαρά εγώ, ζύμωνα και ζύμωνα, 2 ζυμάρια βγήκαν τελικά, άρα και 2 ωραιότατες πιτσούλες (θα ήτανε).
Με χαρά ανακαλύπτω πως είχα κρέμα τυρί στο ψυγείο και καταχάρηκα λέμε! Τρελαίνομαι για τυρί κρέμα στην πίτσα γύρω γύρω όλοι και μέσα στο ζυμάρι. Τέλεια σκέφτομαι, θα καταπλήξω τα πλήθη! χο χο.. Ανοίγω τα ζυμάρια, τα τοποθετώ στα ταψάκια, σενιάρω και την κρέμα και είμαι έτοιμη για τα υλικά.
Προετοιμάζω τη φρέσκια ντομάτα, την πιπεριά, την πάριζα και το gouda. Χρειάζομαι και μια σάλτσα όμως για στρώση και βρίσκω στο ψυγείο ένα βαζάκι barilla, λέω τέλεια!! Έχω πετάξει από τη χαρά μου. Επειδή η σάλτσα ήταν σε ένα μικρό βαζάκι φρόντισα να την αλείψω όλη και στις 2 πίτσες ώστε μην αφήσω υπόλοιπο και χαλάσει στο ψυγείο. Από πάνω, στρώνω την πάριζα και το gouda, κόβω και τη ντομάτα με την πιπεριά, ρίχνω και λίγο αλατάκι και μέσα στον προθερμασμένο μου φούρνο! Δεν κρατιέμαι!!!
Κάντε λίγο υπομονή λέω και θα φάμε μούρλια πιτσούλες!
Σε 20 λεπτάκια, έτοιμες οι πιτσούλες μας. Τις βγάζω από το φούρνο λιγάκι να κρυώσουν και σερβίρω. Ανοίγω και μια μπυρίτσα για να ολοκληρωθεί η κατάσταση.
Δεν κρατιόμουν, ξεκινάω πρώτη. Τι το θελα? Φωτιά! Δαγκωνιά και καπνοί και δώστου η κατανάλωση της μπύρας. Αντί για μπουκιά και συχώριο ήταν μπουκιά και βοήθειά μας! Καλά ο μπαμπάς μου να γελάει, ο Γιάννης να χώνει και γω να κοντεύω να πνιγώ από το κάψιμο.
Μαντέψατε τι έγινε?
Γιατί εγώ αφού έπαθα, έμαθα!
Η σάλτσα barilla δεν ήταν τελικά σάλτσα barilla, αλλά μόνο η συσκευασία μας ξεγελούσε: ήταν σάλτσα με καυτερή πιπερίτσα που ιδέα δεν είχα όταν την άλειφα με περίσσεια χαρά στα ζυμαράκια μου! Μας το αποκάλυψε ο πατέρας μου φυσικά (γι'αυτό γέλαγε κιόλας). Ήταν δώρο λέει από έναν φίλο του! Ωραίους φίλους έχει, θέλουν να μας εξοντώσουν?
Του λέω την επόμενη φορά πες στο φίλο σου να κολλήσει ταμπελίτσα απ'έξω με τίτλο DANGER ή ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΥΦΛΕΚΤΟ να μην ξανοιγόμαστε κι εμείς!
Και όχι τίποτα άλλο, είχα βάλει και στις 2 πιτσούλες! Φάγαμε λίγο τελικά, αφού αφαιρέσαμε όλη τη σάλτσα. Φυσικά ο μπαμπάς μου την καταχάρηκε την πιτσούλα, πιστεύω δεν έχει ξαναφάει καλύτερο πράμα!
Εντάξει, δε λέω, τρώω καυτερά, αλλά αυτό το πράμα ήταν άλλο πράμα! Ούτε στον εχθρό σου να μη τύχει που λένε!
Αναρωτιέμαι, σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο? Πείτε μου να γελάσω κι εγώ, γιατί σήμερα το γέλιο, μου βγήκε όχι ξινό, αλλά extra hot!

42 σχόλια:

  1. Καλημερα Ευη!
    Ετσι οπω τα περιγραφεις μου ανοιξε η ορεξη κι ας ειναι τοσο νωρις! Χιιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Εύη μου!!! Εγώ να δεις τι όρεξη είχα, που πήγε χαράμι.. χα χα.. φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Μ΄αρέσουν τα καυτερά. Όχι από πιπέρι μαύρο όμως. Από πιπεριές.
    Είμαι εξοικειωμένη...
    (Πιθανόν κι υποψήφια στομαχική)

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα, μωρέ κι εγώ δε λέω όχι στα καυτερά αλλά όχι και σε τόσο turbo!! δε φαντάζεσαι σου λέω! χα χα.. φιλάκια! :)

      Διαγραφή
  3. χαχα..πλάκα είχε!!
    μμ..δεν θυμάμαι να έχω πάθει κάτι παρόμοιο,αλλά πάλι..ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον!!
    φιλιάα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πλάκα δε λες τίποτα!! χα χα.. καλύτερα να μη σου τύχει!!! χα χα.. φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Εχει ένα τραγουδάκι, αυτό μου ήρθε στο μυαλό.Και περάσαμε όμορφα,όμορφα,όμορφα,... :) Μήπως του έκανες κάτι του μπαμπά σου και ήθελε να πάρει το αίμα του πίσω ,να σε εκδικηθεί; :)))) Δεν έχω ιδέα από καυτερά και καυτερές σάλτσες γιατί δεν μας αρέσουν τα καυτερά δεν τα τρώμε
    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τρελά όμορφα, χα χα.. δεν ξέρω, τι εκδίκηση ήθελε να πάρει, αλλά άντε πες καλά εμένα, να με εκδικηθεί. ο Γιάννης τι του έφταιγε? χα χα.. αυτό δεν ήταν απλά καυτερό ήταν το ολοκαύτωμα!! φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. xexex πολυ την απολαυσα την ιστοριουλα σου..βρε τι επαθες η γυναικα:) κριμα τα αλλαντικα και τα τυρια που εβαλες..και ενω μου ανοιξες την ορεξη τσουπ να σου η καυτερη η σαλτσα!
    καλο σκ κοριτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άστα Θώμη, εγώ πιο πολύ για την πατέντα με το τυρί κρέμα γύρω γύρω στεναχωρήθηκα! ήταν και πρώτη φορά που το δοκίμαζα! καλό σ/κ και σε σένα, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  6. Χαχαχαχα! Κρίμα η όρεξη που έκανες! :) Δεν πειράζει, άλλη μια αστεία ιστορία για να λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα δε λες τίποτα, μάλλον από τη λαχτάρα τη μεγάλη κάποιος ψηλά γέλαγε μαζί μου! χα χα.. πράγματι, θα μου μείνει αξέχαστο το γεγονός! χα χα, φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Εχω κάνει το λάθος να γλύψω το δάχτυλο μου αφού πρώτα έχω πιάσει καυτερή πιπεριά.. Καλίγαν τα ματια μου. Δε θέλω ούτε να φανταστώ τι κάψιμο έφαγες....

    Τον μπαμπά σου τον σκότωνα άνετα αν μου το είχε κάνει... Οχι τίποτα άλλο αλλά να με αφήνει να ζυμώνω τσάμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πραγματικά δε θες!! χα χα.. είχα βάλει και μπόλικη για να τελειώσει, μη χαλάσει!!! εγώ να δεις πως κρατήθηκα! χα χα.. φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Κι εκεί που έλεγα πως άνοιξες την όρεξή μου με αυτά που έγραφες μ έκοψες για τα καλά! Γιατί το καυτερό δεν το σηκώνω!
    Kathy by anthoemli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χααχαχαχαχαχα!!Χαλάλι το κάψιμο αυτες οι αστείες στιγμές είναι που μένουν!!
    :)καλό σ/κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα χα.. με στιγμάτισε, όχι απλά μου έμεινε! χα χα χα..φιλάκια, καλό σ/κ!!!

      Διαγραφή
  10. Χαχα!! γελαω αν και θα υπερεφες εκεινη την ωρα!!!κριμα η χαρα που πηρες με τις πιτσες,δεν τις ευχαριστηθηκατε...!εγω το εχω παθει με ρακι που το μπερδεψα για νερο!!ηπια ενα ποτηρι μονορουφι και καηκαν τα μεσα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα.. είναι και αυτό με τη ρακί άλλο πράμα! μικρή έχω πάθει και σκηνικό με ξύδι που το μπέρδεψα για κρασί! χα χα.. κάψιμο όλα! :)

      Διαγραφή
  11. Πριν χρόνια βρέθηκα στην Καβάλα. Παραγγείλαμε ένα βράδυ πίτσα. Στην πρώτη δαγκανιά βρέθηκα με την γλώσσα ξεφλουδισμένη από την καυτερή πιπεριά που είχα δαγκώσει και όχι τίποτα άλλο...δεν μπορούσα να βρίσω τον ...σεφ που δεν μου είπε πως η πράσινη πιπεριά ήταν καυτερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα χα.. μα καλά κι αυτός ο σεφ, δεν σας προετοίμασε?? χα χα.. άρα με καταλαβαίνεις Ελένη μου!! και όταν πεινάς κιόλας είναι τρις χειρότερα! χα χα.. φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Απολαυστική η πίτσα σου για εμάς που τη διαβάσαμε.
    Εσείς που τη φάγατε... τι να πω "Βοήθειά σας"
    Να είσαι καλά... γέλασα σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα χα.. είναι αλλιώς να το παθαίνεις όντως!!! χα χα.. φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. Kαλημέρα Εύη μου!!Μού άρεσε πολύ η ιστορία σου!!Εχης δωράκι!!Είσαι η 1η τυχερή στήν κλήρωση!!Πάντα τυχερή!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!(Στείλε μου τά στοιχεία σου μέ ιμέηλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ Dimi μου! :) έχω καταχαρεί, είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη!!!! σε ευχαριστώ!!!! φιλάκια πολλά!!! :)

      Διαγραφή
  14. χαχαχα κάτι ξέρω που δεν ανακατεύομαι (ακόμα) με την κουζίνα!! Είμαι σίγουρη πως θα κάνω πολύ χειρότερα!! Εντάξει τι να πω.. εδώ κολλάει το "Δεν ήξερες,δεν ρώταγες;;" Είδες Barilla και δεν μπήκες καν στη σκέψη να το διαβάσεις από την φούρια σου;;;
    Πραγματικά δεν θέλω να ξέρω πόσο καήκατε,εδώ δεν τρώω ούτε πράσινες πιπεριές τόσο τις σιχαίνομαι.. Πάντως δεν μπορώ να μην σχολιάσω την τρέλα σου για την μαγειρική, σε παντρεύομαι άνετα να ξέρεις..Κάνω τα πάντα αλλά αυτό το αποφεύγω όσο με παίρνει..
    Φιλάκια μεξικάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η κουζίνα είναι απόλαυση, αρκεί να μην έχεις τον πατέρα μου που δεν προειδοποιεί!!! χα χα.. μα δεν έγραφε κάτι το βαζάκι, από που να το φανταστώ! από καυτερά πιπεράκια ήταν όπως πληροφορήθηκα! δράμα!!! χα χα χα, με έχει προλάβει άλλος, χα χα.. φιλάκια Κατερινάκι! :)

      Διαγραφή
  15. αχαχαχα! Σε φαντάζομαι αναψοκοκκισμένη ν ατρως μια μπουκιά και να πίνεις και έχω λυθεί στα γέλια!!!!!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και να πνίγομαι κιόλας από το κάψιμο!!! άσε σου λέω , χα χα χα.. φιλάκια!!

      Διαγραφή
    2. Πωπω! Εύη σε σκέφτομαι τώρα και δεν μπορώ να μη γελάσω με την όλη κατάσταση!! χαχαχαχα! Τι να πω.. μας κατέστρεψε ο φίλος με τη Barilla!!! χαχαχα!
      Κρίμα που έμεινες με την όρεξη πάντως!!!! χαχα!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
    3. χα χα χα, μα πως να μη γελάσεις!! ναι ρε παιδάκι μου κι αυτός, τι να πω!! αλλά και ο πατέρας μου φταίει! κρίμα η όρεξη, χα χα.. φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Ενα πυροσβεστήρα για Ηράκλειο παρακαλώ!!!!
    Καημενούλα τι αου μελλε να πάθεις! Και εγώ δεν αγαπώ τα καυτερά με τίποτα. Δεν το έχω παθει με φαγητό αλλα με ρακί όπως παραπάνω η Αλεξάνδρα του craftland. Καλοκαιρι και βάζω μεγάλο δροσερό ποτηρι να ξεδιψάσω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα, έλα ντε, το μου μελλε!!!είναι και τα δυο άστα να πάνε!!! χα χα.. σε νιώθω!

      Διαγραφή
  17. Αχ τι μου θύμισες! Πριν από αρκετά χρόνια - στην ηλικία σου δηλαδή - είχαμε βγει για φαγητό με τον αντρα μου και ενα φίλο μας. Και παρήγγειλε μία πίτσα- Βεζουβιο. Το λεγε και ολας η λέξη. Αφου δεν το άντεχε τι την πήρε;Μην σου πω αντιδρασεις σε δημόσιο χώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα χα.. έλα ντε! και ήξερε κιόλας τι παράγγελνε, εγώ που δεν ήξερα τι έβαζα γι ασάλτσα? χα χα..

      Διαγραφή
  18. Αχ, δεν μπορώ να φάω με τίποτα πικάντικα φαγητά. Πώς μπορούν κάποιοι και τρώνε δεν καταλαβαίνω.
    Πριν από χρόνια μου είχε μαγειρέψει η ανηψιά μου και ήταν τόσο καυτερό που δεν μπορούσα να φάω, νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα, αλλά εκείνη έτρωγε κανονικά.
    Κρίμα που δε χάρηκες την πίτσα. Τι σύμπτωση! Σήμερα ρώταγα την αδερφή μου πώς φτιάχνεται η ζύμη για να φτιάξω πίτσα στην καινούρια μου ψηστιέρα. Φοβάμαι ότι θα έχω κι εγώ παρατράγουδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμένα τα απλά πικάντικα οκ μου αρέσουν.. αλλά για να βγάζω καπνούς και να πνίγομαι σκέψου τι ήταν αυτή η σάλτσα!! χα χα χα...πίτσα σε ψηστιέρα? χμμμ... πώς? εγώ ανοίγω το ζυμάρι με βάση μια συνταγή που είχε γράψει η Παρασκευή, τοποθετώ το φύλλο σε ένα ταψάκι στρογγυλό, αφού πρώτα έχω βάλει λαδόκολλα από κάτω, προσθέτω τα υλικά και φούρνος μέχρι να ροδίσει καλά!

      Διαγραφή
    2. Είναι η ψηστιέρα μπάρμπεκιου από την τελευταία μου ανάρτηση. Υποτίθεται είναι για πίτσες. Θα δούμε!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    3. ωχ, αλήθεια?? πολύ θέλω όταν το δοκιμάσεις να μου πεις!!! φιλάκια!!

      Διαγραφή
  19. χαχαχα να βάλω κάτι σε hot δεν μου έτυχε,αλλά να έχει γίνει η ζύμη, να περιμένουν όλοι πως και πως να φτιάξω την πίτσα και να μην έχω σάλτσα ούτε για δείγμα....και όλα αυτά στις 10 το βράδυ!!
    Φιλάκια πολλά!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μη σου τύχει ποτέ!!!!! χα χα.. πίκρα και το δικό σου!! :) φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή

keep life simple...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...