29.1.13

Copy Paste --> Oh shit!













Με αφορμή την ανάρτηση της φίλης Αριστέας εδώ αλλά και της φίλης μου Χριστίνας εδώ,
θα ήθελα και γω να πάρω θέση σχετικά με το copy paste.
Βέβαια, αφορμή δε στάθηκαν μόνο αυτές οι δυο αναρτήσεις αλλά και το γεγονός ότι μου συνέβη και μένα! Μέσω μιας τυχαίας ανακάλυψης που έκανα. Ναι, σήμερα.
Μόνο που εμένα δεν έγινε με ανάρτηση, αλλά με το προφίλ μου.
Ομολογώ ξαφνιάζομαι με ορισμένους ανθρώπους. Όχι μόνο έχουν το θράσος να πάρουν αυτούσια κομμάτια και να τα πλασάρουν δικά τους, αλλά και να είναι και αναγνώστες μου και να σχολιάζουν.
Τρελό?
Θα μου πείτε τώρα το ανακάλυψες? Ναι, γιατί το προφίλ του ατόμου για κάποιο λόγο δεν ήταν συνδεδεμένο με το blog του. Τυχαίο? Δεν το ξέρω!
Λυπάμαι πολύ που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας.
Θα μιλήσω κι εγώ όπως η Αριστέα για το σεβασμό.
Όλα ξεκινάνε από το σεβασμό που έχουμε στον εαυτό μας πρώτα. Αν δε σεβόμαστε τον εαυτό μας, πως θα μπορέσουμε να σεβαστούμε τους άλλους? Είναι θέμα ηθικής όλο αυτό.
Αυτός που κάνει copy paste κάτι και το πλασάρει δικό του, άραγε δεν καταλαβαίνει πως ξεφτυλίζεται? Δε ντρέπεται?
Γίνεται να πεις ψέματα? Το θεωρώ εξευτελιστικό.
Δεν θέλω να το παίξω η καλή και η τίμια και ευγενική, αυτή που δεν κάνει λάθη, γιατί έχω κάνει λάθη και μαθαίνω από αυτά. Και επίσης αναγνωρίζω πότε κάνω λάθη, και όταν και άμα χρειαστεί, ζητάω και συγνώμη. Έχω το θάρρος όμως, όχι το θράσος!
Λίγο ήθος ρε παιδιά, έλεος! Λίγο σεβασμός!
Ας είμαστε ειλικρινείς στον εαυτό μας και στους άλλους..
Δεν θέλω να κάνω κήρυγμα αλλά προς Θεού το Ήθος και τις Αξίες δεν τις μάθατε ποτέ ορισμένοι?
Ξέρω ούτε και γω (όπως και η Χριστίνα όπως αναφέρει) σας έχω συνηθίσει σε τέτοιου είδους αναρτήσεις, αλλά ήθελα να το βγάλω όλο αυτό από μέσα μου.


36 σχόλια:

  1. Εβονιτάκι πραγματικά κι εγώ αυτό απορώ, δεν ντρέπεται κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο και επίσης, δεν ντρέπονται κάποιοι να λένε ψέματα στους αναγνώστες τους?? Εγώ να σου πω και κάτι άλλο, έχω πετύχει τελευταία κοπέλα να δείχνει φωτογραφίες και να λέει ότι είναι αυτή η ίδια, ενώ είδα τη φωτογραφία και σε άλλα sites... Μα καλά γιατί τόσο ψέμα δεν καταλαβαίνω ... Αλλά όπως λες κι εσύ, είναι ξεφτίλα για τους ίδιους και αργά ή γρήγορα θα βγουν στη φόρα ;)
    Καλημέρες γλυκιά μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άλλο πάλι κι αυτό με τη φωτογραφία! απο κει να δεις. ειλικρινά δεν το περίμενα, αλλά είναι μη σου τύχει. έτυχε να σχολιάσει και έτσι να μπορέσω να έχω πρόσβαση στο προφίλ της, έτσι και το είδα! αλλιώς χαμπάρι δεν θα είχα πάρει. τι να πω, κρίμα!

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι έπαθε ο μπλογκοκοσμος αυτό το καιρό...Ποσες θα φαμε την ψυχρολουσία μας;; Η Χριστίνα,η Αριστέα, εσύ, εγώ....ειλικρινά δεν καταλαβαίνω προς τι όλος αυτός ο πόλεμος....καλά έκανες και το μοιράστηκες μαζί μας...και γω δεν σας έχω μαθημένους σε τέτοια θέματα, αλλά μου βγήκε και μένα η συγκεκριμένη ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πόσες ακόμα κοπέλες, και πόσες άλλες μπορεί να μην το έχουν μάθει ακόμα! γιατί κι εγώ άργησα να το ανακαλύψω, φρόντισε φαίνεται καλά για αυτό.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα κι από μένα Εύη! Δυστυχώς αυτά υπάρχουν και συμβαίνουν χωρίς ίχνος ντροπής. Σκέψου ότι στο δικό μου μπλογκ που κατά κάποιο τρόπο είναι επαγγελματικό, μπαίνουν και κλέβουν ασύστολα, γεγονός που δεν με ενοχλεί πραγματικά, εκείνο όμως που με ενοχλεί είναι ότι τα παρουσιάζουν για δικά τους και δεν κάνουν καμία αναφορά στη πηγή. Παίρνουν ακόμα και άρθρα μου από περιοδικά που κυκλοφορούσαν στο παρελθόν και τα βαφτίζουν με άλλο όνομα. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για το πόσα μου έχουν συμβεί, μέχρι που στο παρελθόν έβγαινε μια στην τηλεόραση και έλεγε τα ζώδια κάνοντας ανάγνωση από ένα περιοδικό που έγραφα!!!! Αλλά όπως είπες κάποιος που δεν σέβεται τον εαυτό του δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Κάποτε θύμωνα πολύ, τώρα αδιαφορώ και πιστεύω ότι όσοι με παρακολουθούν μπορούν να καταλάβουν την αυθεντικότητα των κειμένων μου.
    Συγνώμη αν σε ζάλιζα, απλά θέλω να σου πω, ότι καλά έκανες που το ανέφερες, αλλά μη χαλιέσαι, γιατί εσύ στενοχωριέσαι, αλλά αυτοί που το κάνουν είναι "χοντρόπετσοι" και "αναίσθητοι" και δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Οπότε αγνόησέ τους και μάλιστα επιδεικτικά!!
    Καλημέρα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου στο ελάχιστο μπορώ να σε νιώσω, γιατί με τόσα που λες πως σου έχουν τύχει, χαρά στο κουράγιο σου! Δε γίνεται να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, απλά δε γίνεται! μου είναι αδιανόητο! θύμωσα τόσο πολύ και ακόμα δεν μου έχει περάσει ο θυμός. αλλά δεν θα το αφήσω έτσι. όσο τα αποδεχόμαστε, τόσο χειρότερα είναι νομίζω. δε με ζάλισες καθόλου, χάρηκα που το μοιράστηκες μαζί μας. φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. είναι γνωστο πως ο κοσμος του ιντερνετ δεν ειναι αγγελικα πλασμενος !!αλλα αυτη ειναι μια μεγαλη κουβεντα...αλλα να αντιγραψουν το προφιλ σου;;λιγη φαντασια δενυπαρχει;;;μην σε παιρνει απο κατω,ολα βγαινουν στο φως!!!καλη σου μερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σίγουρα και δεν είναι αγγελικά πλασμένος, όπως και κανένας κόσμος, όχι μόνο του ίντερνετ! τόσο γαμάτο πια είναι το προφίλ μου? τι να πω! καμία φαντασία, αν και πιστεύω πως είναι έλλειψη προσωπικότητας και όλων όσων έχω προαναφέρει! φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Μπράβο Ευάκι μου για αυτό σου το ξεσπάθωμα! Και που στέκεσαι στον σεβασμό!
    Ας ελπίσουμε ότι θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν σιγά σιγά πόσο εξευτελιστικό είναι όταν τους ανακαλύπτουμε...

    Έχω τον κώδικα που δεν επιτρέπει τις αντιγραφές. Δεν τον βάζω. Θέλω να μοιράζονται κάτι αν τους αρέσει. Αλλά μια αναφορά στην πηγή δεν είναι δα τόσο κουραστικό!

    Εύχομαι να μην σου ξανασυμβεί γλυκιά μου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλησες πριν από μένα για το σεβασμό και ταυτίζομαι πραγματικά. Μάλλον αυτοί οι άνθρωποι αγνοούν πολλά πράγματα, τα αυτονόητα ίσως! Ούτε και γω το έχω βάλει και δε θέλω, γιατί δεν έχω πρόβλημα να φτιάξει κάποιος κάτι που είδε από μένα. άλλωστε όπως λέω στο προφίλ μου είναι χαρά μου να μπορώ να εμπνεύσω κόσμο με κάποιες ιδέες, όπως και μένα με εμπνέει κόσμος! τώρα θέλω πάντα να ελπίζω πως αναφορά στην πηγή θα κάνουν, σε μένα δηλαδή, όταν πρόκειται για αποκλειστικά δική μου ιδέα και όχι για δανεική! αλλά όχι και να αντιγράψουν τα όσα λέω στο προφίλ μου! έλεος! σε ευχαριστώ Αριστέα!

      Διαγραφή
  6. Σου έτυχε λοιπόν και εσένα. Αυτό είναι θράσσος τελικά μεγάλο! Τώρα τελευταία γίνεται χαμός. Δεν μου έχει τύχει (δεν το ξέρω βέβαια) αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν θα μπορούσα να μην νευριάσω. Μα να αντιγράφει κάποιος το προφίλ σου και να σχολιάζει κιόλας στο blog σου αθώα? Ας σταματήσει τέλος πάντων αυτή η κατάντια. Ας υπάρξει και λίγο φιλότιμο!
    Καλά έκανες και ξέσπασες Ευάκι. Να φύγει από μέσα σου. Ας ήταν αυτή η πρώτη και τελευταία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω,ναι!!! Κι όμως! Θράσος τεράστιο! όπως το είπες, μπορεί να μην το έχεις μάθει ακόμα! γιατί και μένα πέρασε καιρός να το ανακαλύψω μιας και το προφίλ της δεν ήταν συνδεδεμένο με το blog της. Κατάντια, συμφωνώ απόλυτα!!! Τι να πω, έχω πολύ θυμό μέσα μου!

      Διαγραφή
  7. Απορω με τετοιους ανθρωπους, καλα δεν ντρεπονται ή νομιζουν οτι δεν θα τους ανακαλυψουμε..ρε παιδια ελεος δηλαδη και στη μπλογκογειτονια να υπαρχει τετοια βρωμια!
    βγες επωνυμα και πες μας ποιος το εκανε για να τους κανουμε αναφορα ή να τους βγαλουμε απο αναγνωστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θώμη, θα το κάνω. Περιμένω να δω αν έχει αξιοπρέπεια ή όχι. Γιατί της έχω στείλει σχόλιο και δεν έχει απαντήσει, αλλά ούτε έχει κάνει και κάποια κίνηση, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Μπορεί να διαβάζει τώρα αυτά που λέμε και θα χαρώ πολύ να το κάνει, γιατί δεν αστειεύομαι καθόλου! Η υπομονή έχει και τα όριά της!

      Διαγραφή
  8. Απορώ με τέτοιες συμπεριφορές.Πραγματικά δεν τις καταλαβαίνω καθόλου.Ας έχει ο καθένας που θέλει να φτιάξει ενα μπλόγκ την ευπρέπεια να μην χρησιμοποιεί την δουλειά ή το προφίλ του άλλου.Καλά τα είπες στην ανάρτηση σου.Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις πόσο απορώ!! Ώρες ώρες σκέφτομαι πώς θα μπορούσαμε να καλυφθούμε νομικά από όλο αυτό! Είναι ξεφτίλα! φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Λίγο έλειψα πάλι και βλέπω έχασα πράγματα.
    Δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα δεν είναι σωστό να παρουσιάζουν τη δουλειά σου σαν δική τους.Τουλάχιστον πρέπει να αναφέρεται η πηγή με το λινκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κομμάτια από το προφίλ, κομμάτια της ψυχής μου δηλαδή, του εγώ μου..

      Διαγραφή
  10. Eγώ είμαι καινούρια στο χορό και προς το παρόν δεν είχα κανένα θέμα... αλλά επειδή είχα διαβάσει το κείμενο της Αριστέας και είχα μπει σε σκέψεις, πήρα τα μέτρα μου! Στο blog μου δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ σε επιλεγμένο κείμενο, ούτε και στις εικόνες... τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι όποιος θελήσει να κλέψει οτιδήποτε δικό μου δεν θα αποτραπεί αλλά τουλάχιστον θα δυσκολευτεί λίγο... Κυρίως τις εικόνες φοβάμαι εγώ! Αν πριν υπήρχε μία περίπτωση κάποια στιγμή να σας δείξω το πρόσωπό μου, τώρα με όλα αυτά που ακούω μου φαίνεται το ενδεχόμενο λίγο χλωμό..

    Συγγνώμη Ευούλα για το σεντόνι. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι πως το έκανες αυτό;
      Τι ρύθμιση θέλει;

      Διαγραφή
    2. Αν κάποιος είναι από τη φύση του θρασύς, θα το κάνει όπως και να χει. Νομίζω είναι στο αίμα τους! Απλά εγώ δεν θα το επιτρέψω να έχει συνέχεια! Δεν με κούρασες, μην ανησυχείς, χαρά μου που μοιράστηκες τις απόψεις σου. φιλάκια!

      Διαγραφή
    3. Μαρία μου μπορείς να μας πεις πως το έκανες;;Θα είναι πολύ χρήσιμο για όλες μας..Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  11. Τι να πω; Μα το προφίλλλλλλ;;;; Έλεος πια!!
    ΜΟυ χαλάνε την διάθεση όλα αυτά που να πάρει η ευχή!
    :(((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως, μέχρι εκεί έχουν φτάσει. Δηλαδή αφού δεν είδα και τη φωτογραφία μου στο προφίλ της, πάλι καλά να λέω! Εμένα να δεις πόσο με εξοργίζουν αυτά!

      Διαγραφή
    2. χαχαχα τίποτα δεν μου φάινεται απίθανο πια!! Για τη φωτογραφία το λέω!

      Διαγραφή
  12. Απίστευτο...!
    Τι να πω..πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν ντρέπονται...!
    Όπως λες δεν έχουν ίχνος ηθικής και αξιοπρέπειας...
    Το χειρότερο όμως είναι πως δεν έχουν δική τους άποψη, γνώμη και εν τέλει ζωή...Κρίμα!
    Καλή συνέχεια Ευάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα λέω και γω, πραγματικά τους λυπάμαι τέτοιους ανθρώπους. Μόνο για λύπηση είναι! φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. Έχω μείνει άφωνη, γιατί έχω δύο μήνες το blog και δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.Είναι κρίμα γιατί μερικοί άνθρωποι δεν έχουν αξίες στη ζωή τους και ούτε έχουν ακούσει ποτέ τις λέξεις :ΣΕΒΑΣΜΟ,ΕΥΓΕΝΕΙΑ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως συμβαίνουν. Κι εγώ δεν το περίμενα, αλλά συμβαίνει! Και είναι λυπηρό πολύ. Τους λυπάμαι.

      Διαγραφή
  14. Μου έχει τύχει και μένα με κάποια ποιηματα μου.
    Εστειλα μήνυμα στην κοπέλα και έλεγε πως είναι δικά της.
    Στεναχωρέθηκα πάρα πολύ.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πω πω με ποιήματα κιόλας..δηλαδή με κατάθεση ψυχής! και το άφησες έτσι Μαρία Έλενα? φιλάκια

      Διαγραφή
  15. Δυστυχώς δεν έχουμε πολλούς τρόπους να προστατευτούμε στο blogging..Σου τα είπα και τηλεφωνικώς..Έχεις χίλια δίκια αλλά μην σκας..Άκρη δεν βγάζεις με αυτούς που έχουν το θράσσος να μην σέβονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όχι!! Αλλά δεν θα το αφήσω έτσι! :) φιλάκια Κατερινάκι, ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  16. Έλεος!Έχω μείνει άφωνη!!!!Το προφίλ σου;;;μα είναι δυνατόν, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός ή αξιοπρέπεια;Καλά όσο για φωτογραφίες και αναρτήσεις δε το συζητώ, χαμός γίνεται!Μη στεναχωριέσαι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εύη μου τι να πω μετά απ' τα πιο πάνω σχόλια..
    Τώρα τελευταία όλο και πληθαίνουν τα κρούσματα και τα σχόλια.. αλλά να χτυπήσουν έτσι την πόρτα μας δεν το περίμενα!!!
    Τώρα να σου πω να ηρεμήσεις, δύσκολο.. Να σου πω να το ξεχάσεις, δεν θα το κάνεις! Θα σου πω καλή υπομονή!!! Και να μην σου ξανά τύχει κάτι παρόμοιο!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

keep life simple...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...