30.7.12

Summer Bliss - Week 4 / Ψαρή Φοράδα

Πέρασε μια ακόμη βδομάδα του Ιουλίου και τελειώνει και ο μήνας.. Τόσο μα τόσο γρήγορα! Τουλάχιστον έτσι φάνηκε σε μένα, δεν ξέρω για εσάς..

Αυτή η βδομάδα έκλεισε με ένα ακόμη mini ταξιδάκι αστραπή.. Οι φωτογραφίες είναι από τη διαδρομή που κάναμε από Ηράκλειο για την παραλία της Ψαρή Φοράδας..
Η Ψαρή Φοράδα βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και είναι πολύ κοντά επίσης με την Ιεράπετρα. Η παραλία είναι απίθανη! Και φυσικά θα λέτε πως πήγα για μπανάκι,ε? Ναι, όταν λες ότι πας σε μια παραλία τι άλλο θα φανταζόταν κανείς! Λοιπόν, όχι.. δεν πήγαμε για μπανάκι αλλά στο πανηγύρι που διοργάνωνε ο Πολιτιστικός Σύλλογος εκεί..
Και ξεκινάμε το ταξίδι μας..
Φωτογραφίες από τη διαδρομή.. πολύ ελιά βρε παιδί μου, τόση ξέρα,ε? Αλλά να μου πεις Κρήτη είμαστε.. και πάμε πάμε, περνάμε μέσα από πεδιάδες, ανεβαίνουμε βουνά..
Περνάμε μέσα από γραφικά χωριουδάκια.. 
Ανεβαίνουμε, κατεβαίνουμε... Άρχισε να σκοτεινιάζει πια..
Και ναι, επιτέλους, φτάσαμε στην παραλία της Ψαρή Φοράδας..

Και ναι, νομίζω πως το θέαμα μας δικαιώνει από την ταλαιπωρία της διαδρομής (σχεδόν 2ώρες δρόμος)..
Μια ξεχασμένη ρόδα κάπου κοντά και βάθος παραλία!
Τα τραπέζια έχουν αρχίσει να γεμίζουν κόσμο σιγά σιγά..
Και αφού συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 άτομα, το φαγοπότι ξεκίνησε.. μπριζολάκια στη σχάρα, πιλαφάκι, πατατούλες, βραστό κρέας και κοτόπουλο, σαλάτες και ορεκτικά, μπύρες, κρασιά, λικέρ τριαντάφυλλο, ουίσκι... 
Το γλέντι άρχισε να κορυφώνεται με λύρα και λαούτα!
Και τις πρώτες πρωινές ώρες κατέφθασαν και τα μεζεδάκια...
Φρέσκο πράμα! Η μια από τις 3 κοτούλες, έτοιμη για ξεπουπούλιασμα και βράσιμο..
Πάει και αυτή η βραδιά, έφτασε η ώρα της επιστροφής..
Για να δούμε.. 
Η ώρα είναι 7 παρά κάτι και ανηφορίζοντας το βουνό, αντικρίζουμε αυτή τη θέα..
 Περνάμε ξανά μέσα από τα γραφικά χωριουδάκια που σας έλεγα..
Ναι, ξέρω τι θα πείτε, πως είναι λίγο κουνημένη, αλλά αφού περνάμε τόσο γρήγορα!!
Να τα και τα προβατάκια.. παίρνουν το πρωινό τους!
Το καφενεδάκι στον πλάτανο..
Και..
Κάπως έτσι τελείωσε το ταξίδι μας και μαζί αυτή η εβδομάδα..

Ελπίζω κι εσείς να απολαύσατε λιγάκι τη διαδρομή.. 
Οι φωτογραφίες είναι χωρίς ρετουσάρισμα από το κινητό μου, συγχωρέστε με για την ποιότητα..

Καλή εβδομάδα σε όλους!

***********************
H ανάρτηση αυτή είναι μέρος μιας φωτογραφικής πρόκλησης 
για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.



34 σχόλια:

  1. Καλησπέρα..
    καλοκαιράκι..αχ! όπου και αν πας περνάς υπέροχα..
    καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλό βράδυ mystickland!! σε ευχαριστώ!!! αχ, καλοκαιράκι, πέρασε τόσο γρήγορα, ένας μήνας ακόμη έμεινε!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Ευη μου! Ευτυχώς έχω εσάς αυτό το καλοκαίρι και ταξιδεύω μαζί σας σε τόσο όμορφα και άγνωστα για μένα μέρη...όσο για το καλοκαιράκι έχουμε ακόμα έναν ολόκληρο μήνα....ας τον απολαύσουμε!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμάμαι καλά μένεις σε ένα πολύ ωραίο μέρος οπότε διακοπές μπορείς να κάνεις και επιτόπου!!!

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Παρασκευή μου, πολύ χαίρομαι που σε ταξιδεύουν οι φωτογραφίες μου.. είναι ωραίο να γνωρίζεις άγνωστα μέρη, είναι κάτι μαγικό και απολαυστικό και για μένα αυτό! Ναι, ένας μήνας γεμάτος, δίκιο έχεις, ας τον απολαύσουμε όσο μπορούμε!! Όπως κι εσύ, έτσι κι εγώ δεν θα κάνω διακοπές, αλλά έστω και αυτές οι mini εξορμήσεις είναι σημαντικές! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Καλημερα!!! Καταρχήν δεν ήξερα ότι μένεις Κρήτη.. Την λατρεύω όπως και πολύς κόσμος ακόμα.. λεβεντομάνα!!!! ¨Οσο για το καλοκαίρι και ο Σεπτέμβριος καλοκαίρι είναι μη γελιόμαστε.. περυσι είχα έρθει Σεπτέμβριο στην Κρήτη και ήταν καταπληκτικός καιρός.. οπότε 2 μήνες βάλε ακόμα!!!!! Για τις φωτογραφίες.. ένα μεγάλο Αχ για τις ομορφιές που μας έδειξες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, Ηράκλειο μένω!! Χαίρομαι που σου αρέσει ο τόπος μας!! Έχεις δίκιο, εδώ το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό, κάνουμε αμάν να χειμωνιάσει, οπότε ας μην παραπονιέμαι!! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες, σε ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα! Πολύ όμορφη διαδρομή και βέβαια για μένα τουλάχιστον το τοπίο ομορφαίνει όσο πέφτει ο ήλιος!! ΦΙλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις Χριστίνα μου, όσο πέφτει ο ήλιος το τοπίο γίνεται όλο και πιο μαγευτικό! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  5. Υπέροχες φωτογραφίες από μια Ελλάδα πανέμορφη!
    Να περνάς καλά. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου!! Η Ελλάδα μας έχει πανέμορφα μέρη που ούτε καν γνωρίζουμε πως υπάρχουν! Εύχομαι και σε σένα να περνάς πολύ όμορφα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Αντε σε συγχωρούμε για τελευταία φορά.
    Κάνεις καλή δουλειά για τον τόπο σου και μπράβο σου.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα.. να είσαι καλά!! Σε ευχαριστώ πολύ Thalassokrator, μακάρι να τα καταφέρνω! Καλή εβδομάδα και σε σένα!!

      Διαγραφή
  7. καλημέρα και καλή βδομάδα..
    όμορφος τόπος μου φαίνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. Μόλις έφτιαξα κι εγώ ένα καινούργιο blog, και απλά θέλω να σας το συστήσω. Γράφτηκα μέλος στο blog σου αλλά από ότι βλέπω δεν φαίνεται η ιστοσελίδα μου. Γι' αυτό την γράφω εδώ μέχρι να δω πώς θα το φτιάξω. Αν πάλι ξέρει κανείς, ας μου πει...
    Ευχαριστώ
    geysimentas.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα και σε σένα! Καλώς ήρθες! Σε ευχαριστώ που πέρασες! Από τις ρυθμίσεις κάτι κάνεις αλλά δυστυχώς δε θυμάμαι να σου πω περισσότερα..

      Διαγραφή
  9. καλημέρααα!!Το πόσο λατρεύω την Κρήτη νομίζω στο έχω ξαναπεί!!!!Και πολύ χαίρομαι που βάζεις φωτογραφίες να βλέπω.....και το φαγητό μάνα μουυυ!!!!Δυστυχώς δεν μπορεί να πάρει μετάθεση ο άντρας μου εκεί(στρατιωτικός -ραντάρ) λόγω της ειδικότητάς του αλλιώς θα έβαζα για θέση εκεί!!!!!7 φορές έχω έρθει αλλά δεν έχει πια απευθείας από Αλεξανδρούπολη......αλλά θα ρθουμε πού θα πάει!!φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χι χι, ναι!! μου είχες πει ξανά πως είσαι φαν!! χι χι! το φαγητό είπα απλά να το περιγράψω, γιατί αν σας το έδειχνα κι αυτό θα σας τρέχαν τα σαλάκια!! αχ ωραία θα ήταν να ερχόσασταν, δύσκολο επάγγελμα έχει και δω περιορισμένες οι δουλειές! να έρθετε βέβαια όποτε θέλετε, θα χαρώ να τα πούμε και από κοντά! φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  10. Πολύ όμορφα όλα!!! Δεν έχω έρθει ποτέ Κρήτη (απίστευτο;;;) αν και έχω φίλους πολύ καλούς εκεί (και ηράκλειο και χανιά). Οπως και να χει καλή συνέχεια στο καλοκαιράκι σου και χαίρομαι που νιώθεις καλύτερα!!! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Callie μου, να έρθετε!!! είσαι ασυγχώρητη που έχεις και φίλους εδώ και δεν τους έχεις επισκεφθεί ακόμη!!!! Καλή συνέχεια καλοκαιριού και σε σένα, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.. :) Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  11. πανέμορφες εικόνες άψογα συνδυασμένες με μια όμορφη περιγραφή. Evonita η τελευταία φωτογραφία είναι η αγαπημένη μου! καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Marie μου, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ανάρτηση.. Ναι αυτή η τελευταία είναι και μένα η αγαπημένη μου.. Αυτό το σύννεφο είναι απίστευτο!!!! Καλή εβδομάδα και σε σένα.. :) Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Κουνημένες, από το κινητό αλλά μας μεταφέρανε στην όμορφη Κρήτη!! Έστω και χωρίς μπανάκι είμαι σίγουρη η μέρα ήταν τέλεια!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Χριστίνα μου!!! :) Μακάρι να κατάφερα να σας μεταφέρω το κλίμα από δω εκεί! Ναι, δεν παραπονιέμαι, έχω μάθει όταν πηγαίνω κάπου με κάποια δεδομένα να το διασκεδάζω όσο μπορώ! Άλλωστε αυτά είναι εμπειρίες και εμένα μου αρέσει να συγκεντρώνω πολλές!! Συλλέκτης εμπειριών δηλαδή, χι χι!! Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  13. Καλή μου Εύη, μου άρεσαν πολύ όλες οι φωτογραφίες σου! Φαίνεται πανέμορφος τόπος, σίγουρα άξιζε τη διαδρομή! Δεν πειράζει που δεν έκανες μπανάκι, φτάνει που είδες αυτή τη θέα και ευχαριστούμε που τη μοιράζεσαι με μας! Θέλω πάρα πολύ να έρθω στην Κρήτη κάποια μέρα!Η κολλητή μου είναι από τα Χανιά και μια μέρα μου υποσχέθηκε ότι θα με φέρει χεχεχε Να έχεις μία όμορφη εβδομάδα! Πολλά φιλούθκια :)
    *και εμείς εδώ στην Κύπρο έχουμε πάρα πολλές ελιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου Βασιλική! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες μου και απόλαυσες τη διαδρομή! Να έρθεις φυσικά, εννοείται!!! Καλή εβδομάδα και σε σένα!! Πολλά φιλάκια! Ναι, οι τόποι μας έχουν πολλά κοινά, όπως και οι άνθρωποί τους! :)

      Διαγραφή
  14. Πολύ όμορφες εικόνες!Μου αρέσουν και τα πανηγύρια, ωραίες στιγμές!!Να περνάς πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!! Ναι, είναι ωραία εμπειρία! Να περνάς κι εσύ πολύ όμορφα εύχομαι!!

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!! Ναι, είναι ωραία εμπειρία! Να περνάς κι εσύ πολύ όμορφα εύχομαι!!

      Διαγραφή
  15. Πωπω.....θέλω Κρήτη τώρα....δεν έχω έρθει ποτέ...αλλά ταξιδεύω με σένα και τις όμορφες εικόνες σου!!
    Κι εγώ ερωτεύτηκα την τελευταία φωτογραφία....είναι υπέροχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε ευκαιρία να έρθεις!!! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι φωτογραφίες και ταξιδεύεις εδώ για λίγο έστω και νοερά! Η τελευταία φωτό είναι αγαπημένη, χι χι.. Φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Πως μου ξέφυγε αυτή η ανάρτηση;; Τέλειες οι φωτογραφίες κι ας ήταν από κινητό..Πιο φυσικές!!Μάθαμε στην τεχνολογία βλέπεις!! :-P Μόνιμα μένεις Κρήτη;;Τι τυχερή!!Είχα έρθει πολύ μικρή και θυμάμαι ελάχιστα..Είναι από τους μελλοντικούς προορισμούς μου πάντως.Έχω μια φίλη που μετακόμισε μόνιμα Χανιά..Και άλλαξε η ζωή της προς το καλύτερο.. :-) φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου!! Ναι, μένω μόνιμα πλέον Ηράκλειο.. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την Κρήτη για να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.. Δεν είναι τυχαίο πως όσοι έρχονται εδώ δε θέλουν να γυρίσουν πίσω! Να έρθεις μια μέρα, θα σου αρέσει πιστεύω.. :) Φιλάκια!!

      Διαγραφή

keep life simple...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...